Quantcast

Vogto „Mini Cooper“ automobilio per sieną pervežti nepavyko

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė automobilį „Mini Cooper SD“, kuris, turimais duomenimis, rugpjūčio pabaigoje buvo pavogtas Vokietijoje.

Antradienio ryte Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Scania“ su priekaba.

Sunkiasvorė transporto priemonė ir priekaba ženklintos lietuviškais registracijos numeriais.

Automobilvežį, kuriuo iš Vakarų Europos buvo gabenamos keturios naudotos mašinos, vairavo 46-erių Kaišiadorių rajono gyventojas. Jis yra samdomas automobilių gabenimu užsiimančios Ukmergės įmonės vairuotojas.

Pasieniečiams tikrinant gabentų automobilių dokumentus paaiškėjo, kad 2012 metais pagamintas „Mini Cooper SD“ kaip, įtariama, pavogtas ir ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų. Jie šios transporto priemonės paiešką paskelbė rugpjūčio mėnesio pradžioje.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mašina buvo nukelta nuo automobilvežio ir saugoma Kalvarijos pasienio užkardoje.

Vairuotoją pasieniečiai apklausė ir leido jam tęsti kelionę bei gabenti likusius automobilius su tvarkingais dokumentais.

Šiemet Lietuvos VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 57 vogtus automobilius, kurių ieškojo įvairių šalių teisėsaugos institucijos.


Šiame straipsnyje: vogti automobilaipasienisVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinome

Žinome portretas
Kodėl neileisti vogtų, jie tenai nori kad jų automobilį kas pavogtų, draudimas sumoka visą sumą, kaip už naują.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių