Quantcast

Pasienyje sulaikyti du lenkai: bandė pervežti 7 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Pagėgių  pasieniečiams Vilkaviškio rajone įkliuvo  du lenkai,  automobiliais  „Citroen Xsara Picasso“  ir „Honda Odyssey“  gabenę beveik 7 tūkst. pakelių  kontrabandinių rūkalų.

Šeštadienį  Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) Pagėgių  pasienio rinktinės Vištyčio pasienio užkardos pareigūnai kartu su kolegomis iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus Vilkaviškio  rajono Vištyčio I Lauko kaimo ribose patikrinti sustabdė automobilį „Citroen Xsara Picasso“. Jį vairavo 41-erių Lenkijos pilietis. Ten pat sustabdytas ir iš paskos važiavęs automobilis „Honda Odyssey“, taip pat vairuojamas Lenkijos piliečio. Jam yra 34 metai.

Pasieniečiai turėjo žinių, kad šiomis mašinomis, ant kurių buvo lenkiški numeriai, gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

„Citroen Xsara Picasso“ įrengtose slėptuvėse pasieniečiai aptiko 3354 pakelius įvairių rūšių cigarečių. Dalis jų buvo be banderolių, dalis – su baltarusiškomis ir rusiškomis banderolėmis. VSAT pareigūnai iš automobilyje „Honda Odyssey“ įrengtų slėptuvių ištraukė 3502 pakelius cigarečių be banderolių ir su rusiškomis banderolėmis.

Iš viso Pagėgių pasieniečiai rado 6856 pakelius cigarečių, kurių vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 21 tūkst. eurų.

Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką lenkams gresia baudos nuo 4000 iki 6000 eurų. Teismas, kuris nagrinės šias administracines bylas, taip pat gali konfiskuoti abu užsieniečių automobilius.

Po apklausų lenkus pasieniečiai paleido.  Cigaretės ir automobiliai saugomi Vištyčio pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių