Quantcast

Pasienyje su Baltarusija sulaikyti 23 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandos

  • Teksto dydis:

Pareigūnai pasienyje su Baltarusija aptiko 23 tūkst. cigarečių pakelių kontrabandos, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Praėjusią savaitę aptiktą krovinį gabenę kontrabandininkai nepastebėti bandė likti per kontrolinę pėdsakų juostą pakloję lentą.

VSAT Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai Varėnos rajono Rakų kaimo ribose tikrino sienos su Baltarusija prieigas. Čia pasieniečiai pamatė per Lietuvos pusėje įrengtą kontrolinę pėdsakų juostą permestą šešių metrų ilgio lentą.

Patikrinę vietovę, už 25 metrų nuo sienos į Lietuvos gilumą VSAT pareigūnai aptiko 46 dėžes cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“. Jose buvo 23 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais.

Į įvykio vietą kolegoms pagalbon tarnybiniu visureigiu skubėjęs pasieniečių ekipažas prasilenkė su priešais į Lietuvos gilumą važiavusiu įtartinu automobiliu „Renault Master“. Įjungę garso signalus ir švyturėlius pasieniečiai vairuotojui nurodė sustoti, tačiau šis nepakluso, padidino greitį ir pasinaudodamas tamsa spruko miško keliu link Gribašos kaimo.

Netrukus „Renault Master“ VSAT pareigūnai aptiko maždaug už trijų kilometrų nuo Gribašos. Mikroautobuso vairuotojas buvo pasišalinęs. Į šią vietą atvyko Specialiosios paskirties užkardos ekipažas su kinologu bei tarnybiniu šunimi. Ketverių metų belgų aviganis Ferro už kilometro nuo automobilio aptiko dvi poras odinių pirštinių, bet daugiau asmenų bei daiktų nerado.

Netoli cigarečių sulaikymo vietos netrukus buvo aptikti vieno asmens pėdsakai, vedantys iš Lietuvos į Baltarusiją. Neabejojama, kad lenta per kontrolinę pėdsakų juosta buvo patiesta tam, kad į Lietuvą gabenant cigaretes nebūtų palikta įkalčių. Manoma, kad kontrabandininkus išgąsdino iš pradžių Baltarusijos, o vėliau ir Lietuvos pasieniečių patrulinių automobilių šviesos, todėl jiems teko palikti lentą bei cigaretes ir sprukti.

Sulaikytų rūkalų vertė, skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką, yra apie 45 tūkst. eurų.

Dėl valstybės sienos pažeidimo ir kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės saugomos VSAT Varėnos rinktinėje, automobilis „Renault Master“ - A.Barausko užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių