Quantcast

Pasieniečių laimikis – kontrabandinių rūkalų plaustas

  • Teksto dydis:

Kapčiamiesčio pasieniečiai iš Nemuno, kuriuo eina siena su Baltarusija, ištraukė 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Iš rūkalų pakuočių buvo suformuotas vadinamasis plaustas.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai Nemune ties Druskininkų savivaldybės Gerdašių kaimu pastebėjo įtartiną objektą. Čia Nemunu eina siena su Baltarusija, o vėliau upė teka tik Lietuvos teritorija.

Kapčiamiesčio pasieniečiai į upę nuleido tarnybinę motorinę valtį ir iš vandens į krantą ištraukė 20 tarpusavyje surištų paketų, iš kurių buvo suformuotas vadinamasis plaustas. Rūkalai buvo apvynioti polietileno plėvele.

Paaiškėjo, kad pasieniečiams į rankas pateko 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Dėl šio įvykio vyksta tyrimas. Rūkalai saugomi Kapčiamiesčio užkardoje.

Nemuno aukštupyje, kur upė įteka iš Baltarusijos į Lietuvą ir ja vėliau apie 17 km eina valstybės siena, tokie atvejai nereti.

Kontrabandininkai Baltarusijos pusėje nuleidžia cigarečių krovinius ir juos paleidžia pasroviui planuodami, kad upė rūkalus atneš į Lietuvos pusę. Čia laukiančių cigarečių nešikų užduotis yra kuo skubiau krovinį ištraukti iš vandens ir gabenti į šalies gilumą.


Šiame straipsnyje: pasieniskontrabandarūkalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių