Quantcast

Pasieniečiai šūviais stabdė Vokietijoje vogto BMW vairuotoją

  • Teksto dydis:

Po gaudynių Kalvarijos apylinkėse pasieniečiai sulaikė prieš porą dienų Vokietijoje pavogtą automobilį „BMW 535“. Bėglys žvyrkeliu lėkė apie 150 kilometrų per valandą greičiu ir apgadino automobilį.

Persekiojimo metu pasieniečiai paleido keturis įspėjamuosius šūvius. Sustabdęs mašiną vairuotojas dar bandė pasprukti.

Sekmadienio rytą  Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Mergutrakio kaimo ribose stabdė iš Lenkijos įvažiavusį automobilį „BMW 535“. Ant automobilio buvo lenkiški numeriai. Vairuotojas nepakluso uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, didindamas greitį pralėkė pro juos ir nuskriejo link Kalvarijos.

Pasieniečiai šoko į savo visureigį ir nusivijo bėglį. Persekiojimo metu VSAT pareigūnai paleido keturis įspėjamuosius šūvius į viršų. Sprunkantis automobilis žvyrkeliu lėkė maždaug 150 kilometrų per valandą greičiu. Viename posūkyje bėglys nesuvaldė BMW ir nulėkė į pievą, prieš tai numušęs kelio stulpelį ir spygliuotos vielos tvorą.

Palėkęs pieva apie 200 metrų ir, manoma, pradūręs dvi padangas, automobilis vėl grįžo į žvyrkelį ir dar spruko apie 3 kilometrus, kol sustojo. Iš viso gaudynės tęsėsi apie 10  kilometrų iki Raudeniškių kaimo. Vairuotojas dar bandė pasišalinti, tačiau buvo sulaikytas atskubėjusių pasieniečių. Paaiškėjo, kad tai 36 metų gyvenamosios vietos niekur nedeklaravęs lietuvis.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad ant šio 2011 m. pagaminto automobilio buvo uždėti kitai mašinai išduoti lenkiški numeriai, o „BMW 535“ kaip vogto Vokietijoje paieška paskelbta penktadienį.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Be to, už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę bėgliui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už šį pažeidimą numatyta bauda yra nuo 868 iki 1158 eurų.

Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę, o „BMW 535“ saugomas Kalvarijos užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kilas

Kilas portretas
Bausti masinvagius kuo grieztesnemis bausmemis. Per daug su jais "glebesciuojasi", visai jauciasi nebaudziami.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių