Quantcast

Pasieniečiai įgijo įgūdžių panaudojant šunis objektų paieškoje

  • Teksto dydis:

Už ES lėšas surengtuose mokymuose, kuriuos pravedė instruktoriai iš Estijos, Lietuvos pasieniečiai įgijo įgūdžių panaudojant šunis objektų paieškoje bei organizuojant mokymus kinologams.

Š. m. spalio 15-26 d. ir lapkričio 19-30 dienomis vyko keturių savaičių trukmės kinologų su tarnybiniais šunimis mokymai, finansuojami Nacionalinės Vidaus saugumo fondo 2014-2020 m. programos projekto Nr. LT/2017/VSF/4.5.1.4 „Specialiosios tranzito schemos darbuotojų mokymas, II etapas“ lėšomis.

Mokymai dešimčiai Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologų suteikė žinių bei įgūdžių, reikalingų kasdieniniame darbe. Teorinių bei praktinių užsiėmimų metu kinologai gilino žinias apie tarnybinių šunų panaudojimo galimybes objektų paieškoje, kinologų su tarnybiniais šunimis mokymų planavimo, pravedimo, darbo vertinimo ir problemų šalinimo srityse.

Mokymuose dalyvavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus, Varėnos ir Pagėgių pasienio rinktinių kinologai. Su Lietuvos pareigūnais dirbo šios srities profesionalai kinologai – instruktoriai iš Estijos Rene Radala ir Maksim Jaksman. Pasieniečiai ir jų augintiniai savo įgūdžius tobulino VSAT Sienos kontrolės organizavimo valdybos Kinologinės veiklos skyriaus dresavimo klasėje ir aikštelėse, esančiose Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje bei Vilniaus pasienio rinktinės veikimo teritorijoje.

Vidaus saugumo fondo 2014-2020 m. tikslas – padėti valstybėms narėms įgyvendinti vidaus saugumo strategiją, stiprinti teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą ir Europos Sąjungos išorės sienų valdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių