Quantcast

Parduotuvės kilimo vagystės policija pokštu nepalaikė

  • Teksto dydis:

Prie prekybos centro durų Šiauliuose patiestą grindų kilimėlį pavogusios merginos laukia baudžiamoji atsakomybė. Įtariamoji tikina, kad vagystė tebuvo pokštas.

Žinia su filmuota medžiaga apie „IKI“ prekybos centre patiesto grindų kilimėlio vagystę pasklido gegužės 16-osios popietę. Jau kitos dienos pavakare įtariamieji patys atvyko į Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, aukštos raiškos vaizdo stebėjimo kameros užtikrino kokybiškus ir ryškius vaizdus, tad atpažinti kilimėlį susivyniojusią ir pasisavinusią merginą, internete paviešinus vaizdo įrašą ir iš jo padarytą nuotrauką, pavyko operatyviai. Žinia, kad mergina ir kartu su ja buvęs vaikinas yra ieškomi, pasiekė ir juos pačius. Viešumas šiauliečius privertė gegužės 17-ąją grąžinti kilimėlį į jo ankstesnę buvimo vietą prekybos centre.

Grąžintas pasisavintas daiktas vagystės fakto nepaneigia ir nuo atsakomybės žmogaus neatleidžia.

Kilimėlio patiesimo procedūrą prie prekybos centro durų pora užfiksavo mobiliojo telefono vaizdo kamera ir atvykę į policijos komisariatą, kaip įrodymą, pateikė vagystę tyrusiems tyrėjams. Tokiu vizualiu įrodymu, kad kilimėlis grąžintas į vietą, matyt, tikėtasi baigti šią istoriją.

„Deja, grąžintas pasisavintas daiktas vagystės fakto nepaneigia ir nuo atsakomybės žmogaus neatleidžia“, – sako policija.

Įmonė, kuriai priklauso šis kilimėlis, pareiškime policijai nurodė, jog jai buvo padaryta 128 eurų turtinė žala, todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nedidelės vertės svetimo turto pasisavinimo. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą.

Merginos manymu, tai nebuvo vagystė, o tik pokštas, sukėlęs daug gardaus juoko jai ir visai kompanijai. Tą vakarą pora buvo išsiruošusi į pikniką, ir, kai išeinančiai iš parduotuvės merginai koja užkliuvo už grindų kilimėlio, ji pamaniusi, kad jis labai tiktų iškyloje vietoje patiesalo. Tad jį susivyniojo ir išsinešė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių