Quantcast

Panevėžio teismas leido suimti nužudymu įtariamą paauglį

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį patenkino prokurorės prašymą ir trims mėnesiams leido suimti nužudymu įtariamą nepilnametį.

Sekmadienį sulaikytas 15-metis įtariamas Panevėžio rajone Tiltagalių kaime šeštadienį konflikto metu peilio sunkiai sužalojęs Geležių kaime gyvenusį 20 metų vaikiną. Vežamas į ligoninę jaunuolis mirė.

Ikiteisminiam tyrimui dėl nužudymo vadovaujanti Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė sakė, kad teismo buvo prašoma skirti griežtą kardomąją priemonę, nes labai sunkiu nusikaltimu - gyvybės atėmimu įtariamas nepilnametis buvo pasislėpęs, jis yra padaręs dar keletą kitų nusikalstamų veikų, jos jau ištirtos, nusikaltimų nuosavybei baudžiamoji byla perduota nagrinėti teismui.

Panevėžio rajono policijos komisariato kriminalistams ir Viešosios policijos skyriaus pareigūnams po intensyvių paieškų sekmadienio pavakare pavyko sulaikyti įtariamąjį Kupiškio rajone.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono komisariato tyrėjai, tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai. Už nužudymą baudžiama laisvės atėmimu nuo 7 iki 15 metų, tačiau didžiausia laisvės atėmimo bausmė, numatyta nepilnamečiam asmeniui, yra dešimt metų.

Kaip skelbė policija, 23.18 val. šeštadienį Tiltagalių kaime, Žaliojoje gatvėje, prie namo kilusio konflikto metu, jaunuolis peiliu į kaklą sužalojo 20-metį M.N. Nukentėjusysis mirė vežamas į ligoninę.Įtariamojo ieškoti teko visą naktį - jis rastas sekmadienį 15.30 val. Kupiškio rajone.

Įtariama, kad M.N. sužalotas besiaiškinant konfliktą tarp judviejų draugų. Iš Kupiškio rajono kilęs įtariamasis į Tiltagalių kaimą buvo atvykęs draugės kvietimu.

Nužudytas jaunuolis buvo našlaitis, anksčiau į policijos akiratį pakliuvęs nebuvo.

15-mečio įtariamojo atžvilgiu baigti šeši ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių