Quantcast

Panevėžio rajone rado 2 tonas nelegalaus dyzelino

  • Teksto dydis:

Panevėžio rajono gyventojo sodyboje ir aptiktos beveik 2 tonos, kaip įtariama, kontrabandinio dyzelino.

Degalus birželio 20 dieną aptiko Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai bendradarbiaudami su Panevėžio apskrities valstybine mokesčių inspekcija.

Degalus, supiltus į dvi talpyklas, gyventojas laikė ūkiniame pastate. Pirmoje 1 tonos plastikinėje talpoje rasti 850 litrai dyzelino, kita talpa buvo įrengta po žeme – iš jos tikrintojai išpumpavo daugiau kaip 1 toną degalų. Prie vienos iš talpų buvo pritvirtinta ir degalų išpilstymo žarna bei pistoletas su skaitikliu, todėl įtariama, kad gyventojas galėjo neteisėtai prekiauti degalais.

„Gyventojas nepateikė jokių degalų įsigijimo dokumentų. Jo teigimu, baltarusišką dyzeliną po 0,75 centus už litrą jis įsigijęs iš nepažįstamo asmens, kuris jo nupylęs iš vilkiko bakų. Dvi tonas degalų rajono gyventojas neva ketinęs panaudoti asmeninėms reikmėms“, - teigia Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos.

Galiojantys teisės aktai numato, jog transporto priemonių kuro bakuose iš kitų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, perpylus degalus į kitą talpyklą, už šį kurą privalu mokėti akcizus.

Patikrinimo metu mokesčių inspektoriai paėmė degalų mėginius, kuriuos tirs Muitinės laboratorija, o rastąjį dyzeliną išvežė saugoti policijos pareigūnai.

Gyventojui bus surašytas Administracinės teisės pažeidimų protokolas ir perduotas nagrinėti teismui. Įstatymai numato baudas nuo 2896 iki 5792 eurų bei nelegalių degalų konfiskavimą. Taip pat bus paskaičiuotas akcizo mokestis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių