Quantcast

Paliktas galioti nuosprendis buvusiam Panevėžio ligoninės vadovui I. Dorošui

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį buvusiam Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovui Ivanui Dorošui, apeliacinis skundas atmestas.

Panevėžio apylinkės teismas vasarį pripažino I. Dorošą kaltu dėl kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus, jam skirta 3388 eurų baudą.

Buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai Vilmai Janišienei dėl kurstymo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi ir suklastoti dokumentus paskirta 4518 eurų bauda.

Iš Pravieniškių pataisos namų paleistas A. P. lygtinai pripažintas kaltu dėl dokumento klastojimo, jam paskirta galutinė subendrinta bausmė – laisvės atėmimas 4 metams 9 mėnesiams ir 2635 eurų bauda, palikta galioti ir ankstesnė teismo nutartis dėl lygtinio paleidimo.

Kaip skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nuosprendžio apeliacinei instancijai neskundė nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą atleisti Panevėžio rajono savivaldybės tarnautojai, kuriuos teismas buvo pripažinęs kaltais dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ar dokumentų suklastojimo: savivaldybės Architektūros skyriaus vedėjas S. G., vyriausioji specialistė S. B., raštvedė M. G., buvęs vienos seniūnijos seniūnas A. B.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai.

Remiantis jų surinktais duomenimis nustatyta, kad Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius, Panevėžio rajone įsigijęs sklypą, jame iškirto medžius neturėdamas leidimo.

Siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, I. Dorošas., padedant savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai, kreipėsi į Architektūros skyriaus valdininkus, kad šie išduotų jam reikalingą leidimą.

Šio skyriaus darbuotojai atgaline data įformino I. Dorošo prašymą ir išdavė leidimą ankstesne data. Taip pat buvo nustatyta, kad vienos seniūnijos seniūnas, Juridinio skyriaus vedėjai prašant, jai parūpino melagingą pažymą, kuri buvo pateikta Pravieniškių pataisos namams, siekiant gauti teisę į ilgalaikius pasimatymus.

Kaip yra sakęs teisėjas Vytautas Krikščiūnas, šioje byloje svarbu pabrėžti, kad didelės neturtinės žalos patyrė valstybė, Panevėžio rajono savivaldybė ir Panevėžio ligoninė. Valstybės tarnautojai atlikdami savo pareigas tyčiniais veiksmais diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, parodė nepagarbą Lietuvos įstatymams, taip pat pažeisti valstybės deklaruojami įstatymų viršenybės, teisėtumo, lojalumo ir kiti valstybės tarnybos principai, sumenkintas minėtų institucijų vardas, sukurta savivalės, įstatymų nepaisymo nebaudžiamumo sistema.

Pasak STT, buvusiai Panevėžio rajono savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjai V. Janišienei apkaltinamąjį nuosprendį tenka išgirsti jau nebe pirmą kartą. Moteris teista ir dėl piktnaudžiavimo, ir dėl dokumento suklastojimo.

Kauno apygardos teisme nagrinėjama kita I. Dorošo byla, kurioje jis kaltinamas kyšininkavimu, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu, dokumentų suklastojimu ir piktnaudžiavimu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kolegos

Kolegos portretas
Na , o kaip su K K L lėšas iššvaisčiusiais G.Abeciūnu ir K.Grigoniu ? Jie nekalti , jiems buvo liepta ir tai vyko prieš jų valią ? Ar visas sveikatos sistemos negandas ant Dr.Ivano sukarsime ir mulkius nuošalyje taip paliksime ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių