Quantcast

Padėtas taškas byloje dėl tariamos įtakos Lietuvos banko atstovui

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), kasacine tvarka išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtą baudžiamąją bylą, šiandien atmetė nuteistojo V. A. skundą ir paliko galioti apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu stambiu mastu.

Nuteistajam V. A. skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas 3 metams. Taip pat jam paskirta didesnė nei 940 eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Vilnietis V. A. pripažintas kaltu, nurodęs, kad gali daryti įtaką Lietuvos banko Priežiūros tarnybai vadovaujantiems ir sprendimus priimantiems darbuotojams ir iš vienos kredito unijos atstovų reikalavęs didelės vertės – 70 000 eurų kyšio. Už kyšį nuteistasis žadėjo paveikti minėtus Lietuvos banko darbuotojus ir užtikrinti, kad Lietuvos bankas, atlikdamas veiklos priežiūrą ir nustatęs kredito unijos veiklos pažeidimus, neatšauktų pastarosios licencijos ir nesustabdytų veiklos. V. A., reikalaudamas duoti kyšį, siūlė ir savo, kaip tarpininko, paslaugas, sutvarkant visas iškilusiais problemas, susijusias su Lietuvos banko patikrinimo metu minėtoje kredito unijoje nustatytais pažeidimais.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą STT Vilniaus valdybos pareigūnai nustatė, kad V. A. jokių realių sąsajų su Lietuvos banko darbuotojais neturėjo. Šį tyrimą kontroliavo ir kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo prokurorai.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių