Quantcast

Nuteista prieš vaikus smurtavusi Tauragės rajono gyventoja

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono apylinkės teismas prieš savo mažamečius vaikus smurtavusiai motinai skyrė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Moteris įpareigota dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose bei nevartoti svaigalų, pranešė teismas.

Teismas nustatė, jog Tauragės rajono gyventoja prieš mažamečius smurtavo ne vieną kartą. Vieno iš konfliktų metu supykusi, kad dukra jos neklauso, delnu sudavė per veidą, tampė už plaukų ir pastūmė. Kitąkart smurtavo būdama neblaivi, spyrė ir seserį apginti mėginusiam broliui. Mergaitė išsigandusi išbėgo iš namų prašyti kaimynų pagalbos. Jie ir iškvietė policiją. Šeima yra įtraukta į socialinės rizikos šeimų apskaitą.

Teismo posėdžio metu motina savo kaltę pripažino ir labai gailėjosi. Ji teigė neapsikentusi, jog dukra jos nuolat neklauso, o sūnui kliuvo, nes kišosi į konfliktą. Teismas, motiną pripažinęs kalta ir skyręs jai laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidėjo metams.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, jog kaltinamoji anksčiau nebuvo teista, administracine tvarka bausta vieną kartą už tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingą vaiko interesams, nedirba ir yra neįgali.

Atsižvelgdamas į tai, jog motina pakėlė ranką prieš savo vaikus būdama neblaivi bei siekdamas apriboti motinos galimybę nusikalsti ateityje, teismas įpareigojo ją dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, kurios suteiks jai realią galimybę įgyti reikiamų socialinių įgūdžių. Be to, visą bausmės atidėjimo laikotarpį moteris turi nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Šiemet tai jau šešta byla, kai Tauragės rajono apylinkės teismui tenka bausti prieš vaikus smurtaujančius tėvus.

„Nors tėvai realios laisvės atėmimo bausmės išvengė, tačiau visais atvejais šios šeimos buvo įtrauktos į socialinės rizikos šeimų apskaitą, o tėvai įpareigoti dalyvauti elgesį keičiančiose programose, siekiant padėti pagerinti bendravimo su vaikais ir jų auklėjimo įgūdžius“, – rašoma teismo pranešime.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.


Šiame straipsnyje: smurtas prieš vaikus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių