Quantcast

Netinkamai veršelį vežusiam piliečiui – nuobauda

  • Teksto dydis:

Vakar socialiniame tinklalapyje didelio dėmesio susilaukė nuotrauka, kurioje vairuotojas užfiksavo automobilyje netinkamomis sąlygomis vežamą gyvulį.

Jau kita dieną Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) išplatino pranešimą dėl nuobaudos gyvulio vežėjui.

Iš nevyriausybinės gyvūnų globos organizacijos gavus pranešimą apie pastebėtą netinkamai vežamą veršelį, VMVT specialistai nedelsiant pradėjo tyrimą, rašoma įstaigos pranešime.

Įvykis užfiksuotas Panevėžyje, todėl Panevėžio VMVT patikrino, ar veršelis neatvežtas į kurią nors iš rajono skerdyklų, taip pat patikrintos žemės ūkio bendrovės. Pagal gyvūno įsagus nustatyta, kad viena šių bendrovių gyvūną pardavė toliau auginti vienam ūkininkui.

Šiandien Panevėžio VMVT specialistai atliko patikrinimą ūkyje, kurio metu nustatyta, kad veršelis dėl netinkamų transportavimo sąlygų nenukentėjo, jo sveikatos būklė gera.

Gyvūną vežęs asmuo iškviestas į Panevėžio VMVT pasiaiškinti dėl veršelio transportavimo nesilaikant gyvūnų gerovės reikalavimų. Šiam piliečiui bus taikoma administracinė nuobauda.

VMVT primena, kad vežant gyvūnus, būtina laikytis apsaugos juos vežant ir atliekant susijusias operacijas, nuostatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Teisingai, kad nubaudė, tegu atsipeikėja, kaip reikia su gyvūnais elgtis...

Justina

Justina portretas
pagaliau ir VMVT sureagavo, gyvūnai nusipelnė taip pat būti gerbiami. Akivaizdu, kad bagažinėj jis tikrai nesijautė gerai,o net neaišku kiek laiko kelionė truko..

Grec

Grec portretas
Na, aš manau, kad tai yra žiaurus elgesys su gyvūnais ir tai neturėtų būti toleruojama
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių