Quantcast

Nesuvokiamas žiaurumo protrūkis: kulkos pražudė du šeimos augintinius

Sekmadienį Švenčionių rajone esančiame Januliškio bažnytkaimyje įvykdytas šaltakraujiškas poelgis – nušauti du vienos šeimos augintiniai. Su portalu kauno.diena.lt bendravusi šios šeimos narė Rūta G. teigia, kad dėl įvykio kreiptasi į teisėsaugą, o, pasak moters, įtarimai krenta ant šiose vietovėse buvusių medžiotojų.

Informacija apie žiaurų poelgį socialinėje erdvėje ėmė plisti sekmadienio popietę. Nelaimės aprašymu ir kraują stingdančiomis nuotraukomis pasidalijo Gintarė G.

„Šiąnakt medžiotojai (nes vakar baliavojo netoli po medžioklės, o kas daugiau turi ginklus?) netoli namų nušovė Šarkį ir kitą, iš prieglaudos paimtą, nuo mirties vieną kartą jau išgelbėtą kalytę Miledi. Šarkį, kuris miega vienoje lovoje su mano dukra ją apsikabinęs. Miledi, kuri taip bijo žmonių, kad net nesileidžia paglostoma. Šunis, kurie yra taikumo įsikūnijimas ir mūsų džiaugsmas. Šarkis, kuris visų meilė ir draugas. Buvo. Vietiniai medžiotojai, visi mus ir mūsų šunis pažįstantys, čia jūs tokie (...)? Toks beširdis, tiesiog ant kelio sutikęs ir nušovęs šunį, gal ir į žmogų šautų? Šiaip sau, pramogai. Ar iš girtumo nepamenat ir nesuvokiat, ką darot? Dalinamės, kad žinutė pasiektų tą beširdį. Kad jis žinotų, kad nušovė ne tik du šeimos narius, bet nušovė ir dalį manęs, didelę dalį mano dukros (ji ketverius metus augo su mylimu draugu), dalį kitų namiškių“, – tokį įrašą prie nušautų šunelių nuotraukų paliko moteris.

Susisiekus su įrašo autore ji teigė, kad šiuo metu yra išvykusi į užsienį, todėl plačiau pakomentuoti įvykio negali. Su portalu kauno.diena.lt sutiko pabendrauti Gintarės sesuo Rūta G.

Tikimės bent to, kad kaltininkas bent kažkiek susigės. Juk mes netekome savo dviejų šeimos narių.

Pašnekovė pasakoja, kad nušautus Miledi ir Šarkį jos tėtis rado sekmadienio rytą.

„Šunelių pasigedome dar šeštadienio vakarą, buvo neramu, nes jie lauke vieni būdavo tik kelias valandas. Tačiau rytą radome juos jau negyvus. Šarkis – prie kelio. Spėjame, kad į jį šauta iš automobilio, o Miledi – atokiau nuo kelio. Ji visuomet prisibijojo ir žmonių, ir automobilių“, – pasakojo Rūta G., vis dar negalinti atsigauti nuo patirto šoko.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

– Rūta, kokie jūsų šuneliai?

– Neapsakomai draugiški, visų aplinkinių gyventojų draugai, labai savi šiame mažame kaimelyje. Šarkis – labiausiai mūsų mamos šuo. Užaugintas nuo mažo šuniuko. Neveislinis, draugiškiausias pasaulyje šuniukas. Visi grybautojai ir pravažiuojantys vasarotojai jį glostydavo. Kalytė Miledi paimta iš prieglaudos. Taip pat be galo meili ir draugiška. 

– Ar juos visuomet leisdavote lakstyti laisvai?

– Čia juk kaimas su keliomis sodybomis, beveik niekur nėra tvorų. Piktesnius šunis gyventojai laiko pririštus, tačiau mūsų augintiniai nekėlė jokių problemų. Leisdavome Šarkiui ir Miledi laisvai lakstyti, tačiau jie visada grįždavo. 

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

– Kaip manote, kas galėjo taip pasielgti?

– Nesuprantame, už ką ir kodėl. Tačiau, mūsų pirminėmis žiniomis, šunelius pražudė kulkos, skriejusios iš medžioklinio šautuvo. O kaip tik šeštadienį čia esančiuose miškuose buvo Januliškio medžiotojų būrelio atstovai. Čia jie kažką šventė, galimai vartojo alkoholį. Žinoma, tai tik įtarimai, tačiau neatmetame bet kurio galimo varianto. Toliau savo darbą atliks teisėsauga.

– Tai į pareigūnus kreipėtės?

– Taip, nors šiek tiek dvejojome, nes manėme, kad įtariamųjų vis vien nerasime. Tačiau persigalvojome ir šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Kauno dienos“ skaitytojos nuotr.

Pokalbio metu Rūta G. prasitaria, kad po šio incidento šeima ėmė nerimauti ir dėl kaimynystėje gyvenančių žmonių.

„Baisu, kai tokie asmenys vaikšto visai šalia, elgiasi taip šaltakraujiškai. Juk kitą kartą jiems gali pasimaišyti ne gyvūnas, o žmogus. Neaišku, kas jiems iššaukia tokią agresiją“, – nuogąstauja pašnekovė.

Moteris ir visa jos šeima labai išgyvena dėl tokio tragiško augintinių likimo.

„Tikimės bent to, kad kaltininkas bent kažkiek susigės. Juk mes netekome savo dviejų šeimos narių“, – kreipiniu į kaltininkus pokalbį baigia Rūta G.

Januliškio medžiotojų būrelio atstovas Vytautas Bunevičius kaltinimus atmeta ir portalui kauno.diena.lt teigė, kad šio būrelio medžiotojai su minėtu atveju neturi nieko bendro. Apie šį atvejį, kai buvo nušauti du šunys, vyras teigė girdėjęs. Tvirtino, kad nei jis, nei kolegos tądien tose vietovėse nemedžiojo. 

„Galvoti nedraudžiama, bet tai ne medžiotojų darbas“, – kalbėjo V. Bunevičius. Jis sakė apie įvykį neturįs jokių versijų. „Nežinau, aš ne ekspertas“, – teigė vyras.

Pokalbio metu pirmadienį priešpiet jo pasiteiravome, ar jau sulaukė policijos vizito. „Va, skambina kažkas, tai gal bus“, – fone pasigirdus telefono skambučiui sakė V. Bunevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Atliktas tyrimas, šauta ne iš medžioklinio, o iš savyginai laikomo ginklo. Tokio ginklo leidimo neturėjo nei vienas tame “baliuje” dalyvavęs medžiotojas. Liūdna, kai be reikalo keliami skandalai ir šmeižiami žmonės. Šuniukų gaila, bet kalti ir šeimininkai. Matyt ne pirmą kartą valkatavo ir kokiam buduliui kaime pasipainiojo.

reikia bausti medžiotojus

reikia bausti medžiotojus portretas
Turėjome kaimyną medžiotoją, kuris galiausiai paleido šovinį į save. Tikrai galima atskirti valkataujantį šunį nuo ne valkataujančio, bet, jei alkoholis aptemdo akis ir protą, tai gali padėti tik teisės į medžiojimą atėmimas.

Keturi Šančiokai

Keturi   Šančiokai portretas
Gera rašo Zele Mūn Čyk Ass. Gerai rašė maždaug 1987 ar vėliau ŽALIOJI LIETUVA : mėgėjiška medžioklė yra pramogavimas žudant. Buvo siūlymas -----jei norit patenkint kruvinus instinktus ------eikit šeštadienį skerdykloj padirbėt . Tai logiška , ar ne ? ... Kas antri metai nugalabija varovą arba kitą vamzdžio draugą . Vamzdžiadraugį .Kadaise net komunistų centro komiteto sekretorius menui ir kultūrai prarado akį.
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių