Quantcast

Nerimi plukdytas kontrabandininkų krovinys – pasieniečių rankose

  • Teksto dydis:

Pavoverės užkardos pasieniečiai iš Neries ištraukė ja plukdytą kontrabandinių rūkalų krovinį, kuris buvo paleistas Baltarusijos pusėje. Tam, kad kontrabandininkai matytų rūkalų judėjimą, prie cigarečių buvo pritvirtintas GPS įrenginys.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai Neryje per vaizdo stebėjimo sistemą užfiksavo Nerimi plaukiantį įtartiną objektą. Ši vieta yra Švenčionių rajono Prienų kaimo prieigose. Lietuvos ir Baltarusijos siena šioje Švenčionių rajono vietovėje eina upės viduriu.

Įtartinas daiktas plaukė Baltarusijos pusėje, tik trumpam jis buvo srovės įnešamas į Lietuvos vandenis. Pasieniečiai krovinį sekė iki Švenčionių rajono Kūniškės kaimo, kur Neris įsuka į Lietuvą. Čia į upę buvo nuleista tarnybinė valtis. Ja pareigūnai iš upės ištraukė tris tarpusavyje sukabintus ir į polietileną supakuotus ryšulius. Paaiškėjo, kad kontrabandininkai taip į Lietuvą bandė atplukdyti 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be akcizo ženklų. Prie šio krovinio buvo prikabintas GPS imtuvas. Tokį įrenginį kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Pavoverės užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų, kai Baltarusijos krante nuleidžiami nelegalūs kroviniai tikintis, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę, čia pasitaiko nuolat. Lietuvos krante laukiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas zurnalistui.

tadas zurnalistui. portretas
tai vistik rankose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių