Quantcast

Kriminalistai sulaikė keturis vilkikus su 100 tonų lenkiško nelegalaus kuro

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai šiomis dienomis gavo preliminarų Muitinės laboratorijos patvirtinimą, kad dar vasario pradžioje sulaikytas tariamo lenkiško antikorozinio skysčio krovinys (26,4 tonos) ne kas kita, kaip dyzelinis kuras.

Tai jau ketvirtas šiemet MKT pareigūnų sulaikytas iš Lenkijos įvažiavęs vilkikas su nelegaliu dyzelinu – sausį muitinės kriminalistai sulaikė tris vilkikus, autocisternose tariamai vežusius 75 t tepalinės alyvos.

Iš Lenkijos įvažiavęs vilkikas „Scania“ sulaikytas vasario 3 d. pavakarę Kauno apylinkėse kelyje Via Baltica. Automašinos vairuotojas, Lietuvos pilietis, muitininkams pateikė dokumentus, liudijančius, kad esą per Lietuvą tranzitu į Estiją gabenamas antikorozinis skystis. Tačiau patikrinę automobilį, muitininkai įtarė, kad dokumentuose galimai nurodytas neteisingas prekės kodas, ir mėginama vežti akcizinę prekę – dyzelinį kurą.

Automobilis buvo sulaikytas, paimti gabento skysčio mėginiai tam, kad būtų galima tiksliai identifikuoti gabenamas prekes. Šiomis dienomis gauta Muitinės laboratorijos išvada – šiuo vilkiku buvo gabenamas naftos produktas, kurio daugiau kaip 70 proc. sudaro gazolis (dyzelinas). Preliminariais duomenimis, šio neteisėtai įvežto dyzelinio kuro vertė – apie 26 tūkst. 500 eurų.

Dyzelis – neaiškios kilmės

Panašų tik kur kas didesnį nelegalaus kuro kiekį pareigūnai ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu sulaikė ir 2017 m. sausio 18 d. Tądien buvo sulaikytas visas „karavanas“ – trys vilkikai, kurie autocisternose vežė 75 t lenkiško dyzelino. Tuomet dokumentuose buvo nurodyta, kad jais gabenama tepalinė alyva. Preliminari sulaikyto kuro vertė – apie 74 tūkst. eurų.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestintomis prekėmis.

Iš Lenkijos į Lietuvą, prisidengus įvairių kitų prekių dokumentais (pvz., tepaline alyva) ir šitaip mėginant išvengti mokesčių, nuolat dideliais kiekiais įvežami nelegalaus kuro kroviniai. Ne vienas Lietuvos vairuotojas skundžiasi turėjęs problemų su automobilio varikliu po to, kai, susigundęs mažesne kaina, įsipylė tokių neaiškios kilmės ir kokybės degalų. 2015 m. pabaigoje pareigūnai Kaune, Domeikavos rajone veikusioje degalinėje, aptiko slaptą požeminę 50 t talpos kuro cisterną su 2 t nelegalaus kuro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jerominas

jerominas portretas
iš kur tas kuras, miške neišsivirsi, galėtų žurnalistai plačiau papasakoti

Anonimas

Anonimas portretas
konfiskuota kura atiduokit policijos masinoms greitosioms vazinet.o spirita konfiskuota ligoninems neturi su kuo adatu leist dezinfekcijai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių