Quantcast

Nelegalų tranzitas per Lietuvą baigėsi areštinėje

Pasienyje su Latvija sulaikyti du šios šalies piliečiai, automobiliais į Lietuvą gabenę penkis irakiečiais prisistatančius asmenis.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pareigūnai pasienio ruože, prie buvusio Soločių kontrolės punkto Pasvalio rajono Škilinpamūšio kaime, pasirinktiniam tikrinimui sustabdė du į Lietuvą įvažiuojančius automobilius.

„Audi 80“ latviškais numeriais vairavo 32- metų amžiaus šios šalies pilietis, o prie „Citroen Berlingo“ vairo sėdėjo jo 52 metų tautietis.

Vairuotojų dokumentai buvo tvarkingi, tačiau abiejuose automobiliuose į Lietuvą vyko asmenų be asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. „Audi 80“ sėdėjo du pasieniečiams Irako kurdais prisistatę vyrai, pasakoję, kad jiems yra 20 ir 21 metai.

Kitu automobiliu vyko taip pat Irako kurdais pasivadinę jaunuoliai. Jie apklausos metu sakėsi esą 18, 20 ir 27 metų amžiaus. Svetimšalių teigimu, jų kelionės tikslas buvo Vokietija.

Pasvalio pasieniečiai latvius vairuotojus ir jų keleivius sulaikė. VSAT Šiaulių rinktinėje dėl neteisėto asmenų gabenimo Latvijos piliečiams pradėtas ikiteisminis tyrimas. Juos pasieniečiai 15 parų uždarė į areštinę.

Visus penkis asmenis, pasivadinusius Irako kurdais, Pasvalio rajono apylinkės teismas leido suimti 3 mėnesiams. Juos Pasvalio pasieniečiai pristatė į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

Latvių automobiliai saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje.

Lietuvai tapus Šengeno erdvės nare ir pasienyje su Latvija bei Lenkija nelikus nuolatinės kontrolės, pastebima, kad per šiuo ruožus gerokai padaugėjo nelegaliai keliaujančių įvairių šalių piliečių. Nelegalai ir jų gabentojai dažnai mano, kad prie Šengeno vidaus sienų nebus patikrinti, todėl drąsiai bando jas kirsti ir taip pasiekti Lietuvą bei kitas Vakarų Europos šalis.


Šiame straipsnyje: Nelegalai pasienyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių