Quantcast

Tragedija Radviliškyje: girtas vairuotojas pražudė policininkę

  • Teksto dydis:

Penktadienio naktį tarnybos metu žuvo Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnė Ligita Baniulytė – ją mirtinai sužalojo vilkikas, 

Stabdomas vilkikas darydamas manevrą metėsi iš vienos juostos į kitą, trenkėsi į kitas sustabdytas mašinas ir užmušė 20-metę pareigūnę. Kiti du kartu patruliavę policininkai nenukentėjo.

Nubloškė vilikas

Policijos departamento duomenimis, nelaimė įvyko apie 2.30 val. nakties. Radviliškio mieste. Pravažiuojančio vilkiko buvo parblokšta ir žuvo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos Patrulių būrio patrulė L. Baniulytė.

Šiaulių apskrities policija informuoja, kad pareigūnė su kolega stabdė ir tikrino nuo Panevėžio pusės į Radviliškio miestą įvažiuojančias transporto priemones. Naktį ties V.Landsbergio - Žemkalnio ir Žalgirio gatvių sankryža dirbo trys pareigūnai, vienas jų buvo L. Baniulytės kuratorius. Buvo sustabdyti du automobiliai, vieno jų vairuotojui buvo surašytas protokolas. L. Baniulytė jau rengėsi atiduoti dokumentus, kai kitas patrulis pamatė nuo Panevėžio pusės važiuojantį vilkiką. Jis kliudė automobilį „Ford Focus“, kuriame sėdėjo penki žmonės, ir policijos patrulę. „Ford“ važiavę žmonės sužaloti nebuvo.

Pareigūnę nubloškęs „Daf" nesustojęs nuvažiavo. Iš Belgijos krovinį vežusį vilkiką Šiaulių gatvėje, apie 900 metrų nuo įvykio vietos, sustabdė kitas patrulių ekipažas. Atvykę medikai konstatavo L. Baniulytės mirtį.

Toje vietoje, kur įvyko nelaimė, greitis buvo apribotas iki 50 kilometrų per valandą, vieta buvo gerai apšviesta. Policininkai vilkėjo liemenes, kurie gerai atspindi šviesą, turėjo šviesą atspindinčias krivūles.

Buvo girtas

Vilkiko vairuotojui, 39-erių metų Pakruojo rajono gyventojui, alkotesteriu nustatytas 2,01 prom. girtumas. Radviliškio ligoninėje, išsamesnei ekspertizei atlikti, iš vairuotojo paimtas kraujas.

Vilkiko vairuotojas Gintaras Badauskas sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių apskrities policijos areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, vairuotojui gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų. Jis dirbo vienoje Radviliškio įmonėje.

G. Badauskas anksčiau buvo baustas penkis kartus už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau už smulkius. Tai spaudos konferencijoje Šiauliuose penktadienį sakė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, kuris pro tragiško įvykio nutraukė komandiruotę Latvijoje ir išskubėjo į Šiaulius.

Trumpa tarnyba

L. Baniulytė darbą policijoje buvo pradėjusi tik šių metų liepos 24 d. Kolegos ją apibūdino kaip aktyvią sportininkę ir per trumpą tarnybos laikotarpį jau buvo spėjusi gauti geras rekomendacijas.

Su žuvusia pareigūne budėjusiems kolegoms suteikta psichologinė pagalba, ji teikta ir į tarnybą penktadienį atvykusiems pareigūnams.

Siekiant nustatyti visas nelaimės aplinkybes, policijoje atliekamas vidinis tyrimas.

L.Baniulytė yra 32 per Nepriklausomybės laikotarpį žuvusi policijos pareigūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to hhh

to hhh portretas
Kiek vienas sau darba randa pats pagal skoni, tokia pas mus kaimiska "kultura" vadinti moterys/merginos.....o pats tu kas? Patinas.....!!!!Pas mus ir blaivu durniu uztenka. Uzuojauta artimiesems Bukime atsargus keliose!

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Manau griežtinti bausmes reikėjo jau senai ne tada kai žuvo jauna pareigūnė,bet jau tada kai žuvo trys berniukai partrenkti ir palikti girto pareigūno...

nrtr

nrtr portretas
oi kaip gražiai apie kiekvieną aprašo , o ištikro baisu , na matot ne tik policinikais žudo žmones bet ir jų gretas mažina , žiūrėsim kaip byla rutuliosis palyginis su mentų bylomis
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių