Quantcast

Ne kartą teistas alytiškis vėl prisidirbo: pareigūnui galimai sulaužė nosį

  • Teksto dydis:

Neblaivus alytiškis pasipriešino policininkams ir abu juos sužalojo. Vienam policininkui įtariamas nosies lūžis, kitam nustatyti įdrėskimai.

Incidentas įvyko antradienio naktį apie 2 val. Alytuje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus patrulių ekipažas pastebėjo šaligatviu einančius vyrą ir moterį. Pareigūnams vyriškis pasirodė neblaivus, nes eidamas svirduliavo į šalis, taip pat įtarimą sukėlė, kad prisiglausdamas prie moters jis slėpė rankoje turimą buteliuką.

Patruliai sustojo prie poros. Kai jie pasiteiravo, ką vyras nešasi rankose, šis atsakė įžeidžiančiai bei metė turimą buteliuką į tarnybinį automobilį.

Mestas daiktas pataikė į žymėtą tarnybinį automobilį „VW Caddy“ bei užtiško ant vyriausiojo patrulio uniformos.

„Tokiais savo veiksmais vyras pažemino policijos pareigūnų garbę ir orumą, todėl patruliai priėmė sprendimą vyrą sulaikyti už administracinį teisės pažeidimą. Sulaikomas vyras priešinosi, nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų“, – rašoma policijos pranešime.

Pažeidėjas buvo perspėtas, kad bus panaudotos specialiosios priemonės. Nors du kartus buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“, vyriškis nenurimo ir toliau priešindamasis, įtariama, tyčia alkūne trenkė pareigūnui į galvos sritį.

Tik papurškus ašarinių dujų vyras nurimo ir jam buvo uždėti antrankiai. Įsodinus vyrą į automobilį, pareigūnai pasiteiravo, ar jam nereikia medicinos pagalbos. Įtariamasis atsakė neigiamai.

Įvykio vietoje išsiaiškinti vyriškio asmenybės nepavyko, todėl jis buvo pristatytas į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad tai – 24 metų alytiškis. Jis policijos pareigūnams yra gerai žinomas, ne kartą teistas.

Ir pažeidėjas, ir sulaikyme dalyvavę patruliai kreipėsi į medikus. Alytaus ligoninėje pažeidėjui nustatytas 1,62 prom. alkoholio girtumas.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiajam patruliui 21-erių metų K. B. įtariamas nosies lūžis ir žandikaulio sumušimas, o jo kolegai 25-erių metų vyriausiajam patruliui E. V. – dešinės rankos įdrėskimai.

Vyrui pradėta administracinė teisena už pareigūnų garbės ir orumo pažeminimą, o dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimą kontroliuoja prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių