Quantcast

Narkotikų kontrabandininkams koją pakišo netyčia užmiršti 5 kg kvaišalų

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismui perduota tarptautinės kontrabandininkų grupuotės byla, kurioje kvaišalų gabenimu dideliais kiekiais kaltinami trys Lietuvos piliečiai.

Vienas jų Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams su 5 kg marihuanos įkliuvo Šiauliuose, antrasis su 27 kg hašišo suimtas Prancūzijoje. Trečiasis šiuo metu kali Ispanijoje už daugiau nei 400 kg hašišo kontrabandą. Įtariama, kad šios grupuotės veikloje galėjo dalyvauti ir Albanijos piliečiai.

Šio ilgalaikio tyrimo metu muitinės kriminalistai aktyviai bendradarbiavo su Prancūzijos ir Ispanijos teisėsaugos pareigūnais, skelbia Muitinės kriminalinės tarnyba.

Anot jos pareigūnų, ši tarptautinė narkotikų kontrabandininkų grupuotė vertėsi ypač dideliais kiekiais gabendama kvaišalus iš Ispanijos į Vokietiją ir Skandinavijos valstybes. Hašišas ar marihuana dažniausiai būdavo vežami krovininiais vilkikais. Juos gabendavo vienoje Lietuvos krovinių pervežimo įmonėje vairuotoju dirbęs šiaulietis J. K., jam už vieno kilogramo pervežimą, priklausomai nuo rizikos, buvo pažadėtas 250-300 eurų atlygis.

2016 metų pradžioje gabendamas eilinę narkotikų siuntą, J. K. suklydo – nors kvaišalus turėjo iškrauti dar Vokietijoje, dalies jų tiesiog nepastebėjo ar užmiršo. Šiaulietis vairuotojas į namus netyčia parsivežė devynis paketus su 5 kg marihuanos.

Pasiimti pamirštų narkotikų į Lietuvą iš Vokietijos atvyko J. K. bendras, joniškietis V. K. Jam 2016 metų sausio 4 d. vairuotojas ir perdavė krovinį. Tačiau išsivežti narkotikų kontrabandininkams nebepavyko – grįždamas į viename Šiaulių kiemų jo laukusį automobilį, V. K. pakliuvo į muitinės kriminalistų pasalą. Joniškietis, nusviedęs į šalį krepšį su marihuana, dar bandė sprukti, bet buvo sulaikytas pareigūnų.

Tuo metu šio sulaikymo nepastebėjęs J. K. toliau tęsė nusikalstamą veiklą. Tų pačių metų liepos 12 d., bendradarbiaujant Lietuvos muitinės kriminalinei tarnybai ir prancūzų teisėsaugos pareigūnams, vairuotojas buvo sulaikytas Ispanijos ir Prancūzijos pasienyje, Perpinjano mieste. Jo vilkiko daiktadėžėje rasti 27 kg hašišo.

Atlikęs bausmę Prancūzijoje, J. K. suimtas Lietuvoje ir šiuo metu laukia bausmės paskyrimo Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Trečiasis grupuotės narys – panevėžietis R. J. Jį pareigūnai įtaria esant pagrindiniu šios nusikalstamos veiklos organizatoriumi. R. J. šiemet suėmė Ispanijos pareigūnai dėl daugiau nei 400 kg hašišo kontrabandos. Šiuo metu jis atlieka bausmę Ispanijos kalėjime, tačiau jam išduotas Europos arešto orderis, Lietuvos pareigūnai siekia, kad atlikęs bausmę užsienyje, jis būtų perduotas Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių