Quantcast

Muitininkams įkliuvo du vilkikai su beveik 200 tūkst. eurų vertės kontrabanda

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai šeštadienio naktį Medininkuose ir Kybartuose sulaikė du vilkikus su cigarečių kontrabanda. Viename aptikti rusiški, kitas vežė baltarusiškus nelegalius rūkalus.

Muitininkai abiem atvejais turėjo informacijos, kad šeštadienio naktį į Lietuvą bus mėginama įvežti dideles cigarečių kontrabandos siuntas. Rūkalai rasti patikrinus mašinas rentgeno kontrolės sistemomis.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, pirmasis į pareigūnų rankas pateko iš Baltarusijos į Lietuvą per Medininkų kelio postą apie 2 val. 30 min. įvažiavęs krovininis vilkikas „Volvo“. Muitinės kriminalistai turėjo informacijos, kad Baltarusijos piliečio A.H. vairuojamas vilkikas gali gabenti nelegalų krovinį, todėl mašina patikrinta rentgeno kontrolės sistema.

Nustatę, kad puspriekabės dugne įrengta slėptuvė, pareigūnai joje rado 16 tūkst. 438 pakelius baltarusiškų kontrabandinių cigarečių, bendra jų vertė – daugiau nei 42 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Po apklausos baltarusiui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir piniginis užstatas.

Antrąjį vilkiką – „Renault Magnum“, muitininkai detaliai patikrinti sustabdė Kybartų kelio poste apie 4 valandą. Šią mašiną vairavęs Rusijos pilietis S.V. pareigūnams sakė vežąs etiketes, bet muitinės kriminalistai kolegas poste jau buvo informavę, kad ir šiuo vilkiku gali būti gabenamos nelegalios cigaretės.

Patikrinę „Renault“ rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai jame aptiko 50 tūkst. pakelių cigarečių be banderolių ir beveik 10 tūkst. pakelių cigarečių su rusiškomis banderolėmis. Rūkalai buvo paslėpti tokiose pat dėžėse, kaip ir vežtos etiketės. Be to, kontrabandinės cigaretės dar buvo ir iš visų pusių apkrautos keliais etikečių dėžių sluoksniais.

Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – daugiau nei 144 tūkst. eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms.

Iš viso tą šeštadienio naktį muitinės pareigūnai abiejuose vilkikuose sulaikė daugiau nei 76 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, jų vertė – 186 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: kontrabandavilkikaimuitinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių