Quantcast

Muitininkai šiemet jau sulaikė per 5 tūkst. suklastotų prekių

  • Teksto dydis:

Lietuvos muitinės pareigūnai pirmąjį šių metų pusmetį sulaikė daugiau kaip 5 tūkst. prekių įtariant, kad jos pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Lietuvos muitinės pareigūnai pirmąjį šių metų pusmetį sulaikė daugiau kaip 5 tūkst. prekių įtariant, kad jos pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Daugiausia sulaikyta suklastotų apatinių, viršutinių bei sportinių drabužių, avalynės, rankinių, vaistų, mobiliųjų telefonų ir jų aksesuarų, pranešė Muitinės departamentas.

Tokios prekės dažniausiai atkeliauja iš Kinijos, Singapūro, Indijos, Jungtinių Arabų Emyratų, pastaruoju metu – ir iš Ukrainos. Didžioji dalis sulaikytų klastotų prekių privačių asmenų buvo užsakytos internetinėse parduotuvėse ir siunčiamos į Lietuvą smulkiomis pašto bei kurjerių tarnybų siuntomis.

Lietuvoje dažniausiai sulaikomos „Adidas“, „Chanel“, „Gucci“, „Nike“, „Nokia“, „Prada“, „Puma“, ,,Burberry“, ,,Louis Vuitton“ bei kitų ženklų klastotos prekės.

Muitinės pareigūnų sulaikytos prekės pateikiamos ekspertizei. Prekių ženklų savininkų išvados beveik 96 proc. patvirtina, kad muitinės pareigūnų sulaikytos prekės iš tiesų būna suklastotos. Gavus prekių klastojimą patvirtinančią prekės ženklo savininko išvadą, sulaikytos prekės neišleidžiamos į laisvą apyvartą ir dažniausiai yra sunaikinamos.

Tai, kad vis labiau populiarėja prekyba klastotomis prekėmis internetu, rodo ir bendros muitinių operacijos, kodiniu pavadinimu ERMIS, rezultatai, teigiama pranešime. Lietuvos muitinės pareigūnai kovo mėnesį dalyvavo bendroje muitinių operacijoje, kai visų Europos Sąjungos valstybių muitinės sustiprino paštu iš trečiųjų šalių į ES siunčiamų smulkių siuntų kontrolę, ir operacijos metu buvo konfiskuota apie 70 tūkst. suklastotų prekių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aneliukas

aneliukas portretas
o lietuvoj ghalima ir originalu nusipirkt?gal gariunuose ar ''zvaigzdziu'' parduotuvese?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių