Quantcast

Molėtų policija dėl vagysčių sulaikė 11 įtariamųjų

  • Teksto dydis:

Molėtų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė kelias grupes asmenų, kurie įtariami vogę iš sodybų, ūkinių pastatų ir garažų.

Iš viso yra sulaikyta 11 asmenų, visi jie - Molėtų rajono gyventojai. Septyni iš jų - policijai gerai žinomi asmenys, anksčiau teisti, keturi yra nepilnamečiai, pranešė policija.

Molėtų rajone buvo itin pagausėję vagysčių iš kaimo vietovėse esančių sodybų, vasarnamių bei poilsiaviečių, kuriose šaltuoju metų laiku jų savininkai negyvena nuolat.

Keturių asmenų grupė apvogė 20 sodybų, esančių Molėtų rajono Joniškio, Dubingių, Luokesos, Videniškių, Inturkės seniūnijose ir kaimyniniame Švenčionių rajone. Vagystės nuolat buvo vykdomos nuo 2014 metų lapkričio mėnesio iki 2015 metų vasario mėnesio vidurio, kol nusikaltėliai buvo sulaikyti.

Dar vieni ilgapirščiai - motina ir jos nepilnametis sūnus, apvogę tris sodybas bei sunaikinę dalį jose esančio turto Alantos ir Suginčių seniūnijose. Abu šeimos nariai anksčiau yra teisti ir žinomi policijai.

Išaiškinta ir keturių asmenų grupė (vienas iš jų yra nepilnametis), apvogusi sodybą Mindūnų seniūnijoje. Su įkalčiais įkliuvo ir nepilnametis Giedraičių seniūnijos gyventojas, apvogęs sodybą.

Vagis domino žoliapjovės, elektriniai buities prietaisai, savaeigės benzininės vejapjovės, benzininiai pjūklai, ūkiniuose pastatuose laikomos talpyklos su benzinu ar dyzeliniu kuru, statybiniai įrankiai, žvejybos reikmenys, maisto produktai.

Dalis pavogtų daiktų rasta ir grąžinta nukentėjusiesiems, tačiau didelį kiekį daiktų įtariamieji jau spėjo parduoti. Taip pat artimiausiu metu turėtų paaiškėti ir daugiau nusikaltimų, kadangi kratų metu yra paimti ir policijos komisariate saugomi daiktai, dėl kurių vagysčių iki šiol į policiją niekas nesikreipė. Tikėtina, kad apvogtų sodybų šeimininkai, po praėjusios žiemos, į jas dar nebuvo atvykę.

Dėl visų minėtų nusikaltimų pradėti ikiteisminiai tyrimai. Griežčiausia numatoma bausmė - laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: vagystėvagysMolėtai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių