Quantcast

Moksleivę mušęs direktorius išteisintas pagal laidavimą

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Marijampolės rajono apylinkės teismas buvusį Marijampolės mokyklos direktorių Sigitą Virbicką pagal laidavimą atleido nuo baudžiamosios atsakomybės dėl smurto prieš nepilnametę.

„(Nuspręsta) Sigitą Virbicką dėl nusikaltimo padarymo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamąją bylą nutraukti“, – BNS sakė teismo atstovė Vilija Bačkierienė.

S. Virbickas pagal laidavimą be užstato vieneriems metams perduotas žmonos atsakomybei. Tokios bausmės prašė pats kaltinamasis, kuris teisme visiškai pripažino savo kaltę.

Taip pat teismas atsižvelgė į prokurorės prašymą taikyti jam baudžiamojo poveikio priemones – vyrui uždrausta dirbti švietimo ir ugdymo bendrojo lavinimo įstaigose ketverius metus, taip pat jis turės įmokėti įmoką į nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą – 376 eurus.

S. Virbickas teistas dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo mažamečiam asmeniui. Dėl to, kad smurtavo prieš nepilnametę moksleivę, tuometinis Mokolų pagrindinės mokyklos direktorius sausio 9 d. rajono tarybos sprendimu atleistas iš pareigų už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Laikas būtų susipažinti korespondentui su teisiniais terminais prieš rašant straipsnio pavadinimą. Asmuo negali būti išteisintas pagal laidavimą. Asmuo gali būti tik atleistas nuo baudžiamosisos atsakomybės pagal laidavimą bet tai toli gražu ne išteisnimas.

atsimenu

atsimenu portretas
kai 1948 mKlaipedos mokykloje mokytojas /auklejo/ mokini smetoniskais metodais su liniuote per delnus ko pasekoje neuzilgo tas mokytojas iskeliavo sibiran tai negerai bet siuo atvejusis buvo gelbetas kolegu ir neatmestina /socialistu/
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių