Quantcast

Medininkų posto muitininkai „nuavė“ vilkikui ratus – rasta 8 tūkst. pakelių cigarečių

  • Teksto dydis:

Pirmadienio, balandžio 16 d., vakarą į Medininkų kelio postą vilkiku atvažiavęs Baltarusijos pilietis matyt nesitikėjo, kad muitinės pareigūnai atkreips didesnį dėmesį į mašinos ratus.

Tačiau patikrinus į Lietuvą vykusį automobilį rentgeno kontrolės sistema, jo padangose aptikta daugiau nei 27 tūkst. eurų vertės rūkalų kontrabanda.

Apie 21 val. vakaro į Medininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Maz – Man“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis A. Kh. pareigūnams deklaravo vykstantis į Vilnių tuščiomis, paimti krovinio.

Vis dėlto muitininkai nusprendė patikrinti iš pažiūros išties tuščią vilkiką rentgeno kontrolės sistema. Tuomet ir paaiškėjo, kad dalis mašinos ratų prikimšti cigarečių kontrabandos. Iš viso buvo aptikti 8 667 pakeliai baltarusiškų cigarečių „Minsk“ ir „NZ“. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 27 734 eurai.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vairuotojas sulaikytas dviem paroms, šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių