Quantcast

A. Matulas kreipėsi į STT dėl galimos įtakos Ligonių kasos vadovo konkursui

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Antanas Matulas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos komandos galbūt darytos įtakos renkant Valstybinės ligonių kasos direktorių.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) sako, kad konkursas vyko objektyviai ir skaidriai, o A.Matulo pareiškimą vadina spaudimu siekiant naudos žmonai Sandrai Matulienei.

Seimo narys teigia turįs duomenų, kad komisijos pirmininkė, sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė galėjo būti verčiama konkurso nugalėtoju išrinkti Igorį Baikovskį. Ši informacija perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai, trečiadienį pranešė TS-LKD frakcija Seime.

„Mano turimais duomenimis, ministro patarėjas Danas Bakša galimai vertė komisijos pirmininkę sudiktuoti klausimus – atsakymus, kad konkursą laimėtų I. Baikovskis. Panašiai, atrodo, konkursai vyko ir Palangos reabilitacijos ligoninėje, ir organizuojant kai kuriuos kitus konkursus“, – pažymėjo A. Matulas.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ duomenimis, gydytojo išsilavinimą turintis I. Baikovskis ilgą laiką dirbo įvairiose privačiose įmonėse, o pastaruoju metu tapo A.Verygos projektų ir procesų valdymo patarėju.

A. Matulas Seime sveikatos apsaugos ministro viešai paklausė, ar viceministrę spaudęs jo patarėjas D. Bakša savavaliauja, ar taip elgiasi su ministro žinia. A.Veryga tikino nieko nežinąs apie šiuos atvejus: „Jeigu jūs turite tokių duomenų, matyt, turėtumėte juos pateikti.“

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė aiškina, kad kvestionuodamas VLK vadovo konkursą A.Matulas gali bandyti spausti SAM priimti jo žmonai palankius sprendimus. S.Matulienė šiuo metu dirba ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vyriausiąja specialiste.

„Tokius Seimo nario A. Matulo pareiškimus vertiname kaip galimą spaudimą SAM, siekiant paskatinti SAM atsakingus darbuotojus anuliuoti jo žmonos S. Matulienės 1960 eurų skolą SAM, susidariusią po jos darbo Briuselyje. Tikėtina, kad taip gali būti, nes kaip tik šiuo metu yra svarstomas klausimas, kaip užtikrinti, kad SAM darbuotoja S. Matulienė grąžintų susidariusį įsiskolinimą. Be to, galbūt tai gali būti noras paskatinti jo žmonai skirti aukštesnes pareigas sveikatos apsaugos sistemoje“, – komentare žiniasklaidai teigė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Jis pridūrė, kad galiojantys teisės aktai ministerijai draudžia atskleisti pretendentų į VLK vadovo postą duomenis, tačiau pabrėžė, jog „akivaizdu, kad konkursas į VLK vadovus vyko objektyviai ir skaidriai ir apie jokį tariamą poveikį net negalime kalbėti“.

Valstybinės ligonių kasos direktoriaus konkursą laimėjo šios įstaigos Tarptautinių reikalų skyriaus vedėja Jūratė Sabalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KIKIMARA

KIKIMARA portretas
Ir vėl matulas. Jau galima statyti į vieną eilę su bunkėm, zvonkėm, grigaičiais. Nieko dalykiško, svarbu save parodyti. KUR BUVO VISĄ NEPRIKLAUSOMYBĖS LAIKOTARPĮ?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių