Quantcast

Marijampolėje aptiktos dvi kontrabandinių cigarečių saugyklos

  • Teksto dydis:

Pagėgių rinktinės pasieniečiai ir Marijampolės policininkai Marijampolės mieste ir rajone aptiko dvi kontrabandinių cigarečių saugyklas. Į pareigūnų rankas pateko daugiau kaip 9 tūkst. pakelių rūkalų. Taip pat aptikta naminės degtinės.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai kartu su Marijampolės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnais penktadienį patikrino vieną garažą Marijampolėje. Pasieniečiai turėjo žinių, kad čia gali būti saugomos neteisėtai į Lietuvą atgabentos cigaretės.

Pareigūnai du vyrus užklupo pačiame darbo įkarštyje - 49-erių Vilkaviškio ir Marijampolės gyventojai į garaže stovintį automobilį „Citroen Berlingo“ krovė įvairių rūšių cigaretes. Transporto priemonėje buvo tūkstantis pakelių cigarečių „Fest 7“ su baltarusiškais akcizo ženklais, garaže - dar 5 tūkst. 780 pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“, „Lifa Mentol“, „New Line“ ir „Fest“. Dauguma šių pakuočių buvo pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis, kita dalis - be akcizo mokesčio ženklų. Beje, dalis kontrabandinių rūkalų buvo popieriniuose užsiūtuose maišuose, kurie yra panašūs į pašto siuntų pakuotes.

Iš viso garaže ir automobilyje „Citroen Berlingo“ aptikta 6 tūkst. 780 pakelių cigarečių.

Pasak VSAT pranešimo, tą pačią dieną pasieniečiai atliko kratą Marijampolės rajono Mokolų kaime. Čia esančiose pagalbinėse patalpose, priklausančiose 50 metų marijampoliečiui, rasta dar 2,7 tūkst. pakelių cigarečių „Fest 7“ su baltarusiškomis banderolėmis. Ten pat buvo 28 litrai, įtariama, namų sąlygomis pagamintų svaigalų.

VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Marijampolėje ir Mokoluose sulaikytą trijulę pasieniečiai po apklausų paleido. Vyrams paskirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Automobilis „Citroen Berlingo“ ir kontrabandinės cigaretės saugomi Kudirkos Naumiesčio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių