Quantcast

Lazdijuose sulaikyti vietnamiečius nelegaliai gabenę čečėnai

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai Lazdijuose sulaikė čečėnų tautybės Rusijos piliečio vairuotą automobilį „Opel Zafira“, kuriuo buvo gabenami keturi migrantai iš Vietnamo.

Netrukus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo dar du čečėnų tautybės Rusijos piliečiai, įtariama, susiję su šiuo nelegaliu asmenų gabenimu, ketvirtadienį pranešė VSAT.

Antradienį Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Lazdijuose sustabdė automobilį „Opel Zafira“ lenkiškais registracijos numeriais. Turėta žinių, kad šiuo vienatūriu iš Lietuvos į Lenkiją gali būti neteisėtai gabenami migrantai. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo čečėnų tautybės 49-erių Rusijos pilietis.

Kartu su juo vyko keturi vyrai, pasieniečiams pateikę 20-ties, 24-erių, 26-erių ir 34-erių Vietnamo piliečių pasus. Juose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų savininkams legaliai atvykti ir būti bendrijos teritorijoje.

Migrantus ir jų gabentoją VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Pastarajam dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pasieniečiai turėjo informacijos ir apie kitus, įtarta, su šiuo neteisėtu asmenų gabenimu susijusius asmenis. Netrukus po pirmo sulaikymo VSAT pareigūnai Lazdijuose sustabdė automobilį „Audi A6“ austriškais registracijos numeriais. Juo vyko 41-erių ir 44-erių čečėnų tautybės Rusijos piliečiai. Abu vyrus pasieniečiai taip pat uždarė į areštinę.

Šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 45 Vietnamo piliečius, kurie neteisėtai pateko į Lietuvą ir bandė vykti į Vakarų Europą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rukla

Rukla portretas
Deportuoti be teises net pravaziuoti tranzitu per Lietuva.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių