Quantcast

Lazdijų rajone – 740 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių krovinys

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone policija sulaikė vilkiką, gabenusį beveik 740 tūkst. eurų vertės baltarusiškų kontrabandinių cigarečių siuntą.

Sekmadienio popietę kelio Krosna-Lazdijai 4-ame kilometre Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai sustabdė vilkiką „Volvo FH 12“ su prie jo prikabinta puspriekabe. Vilkikas pagal neegzistuojančios įmonės dokumentus gabeno medienos plokštės krovinį taip pat neegzistuojančiam gavėjui.

Kaip pranešė policija, krovinį imituojančiose slėptuvėse buvo rasta beveik 250 tūkst. akelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis.

Cigaretės buvo paslėptos masyviose medienos plokštės pakuotėse, pasinaudojant knygos-suvenyro principu. Taip atvertus viršutinį sluoksnį, viduje rasta beveik 500 cigarečių dėžių. Šioms įmantriai užmaskuotoms slėptuvėms nuimti pareigūnams prireikė specialiosios technikos.

Vilkiko vairuotojas – 53-ejų metų Šilutės gyventojas, yra žinomas policijos pareigūnams ir anksčiau jau buvo teistas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vyras pripažįsta vežęs cigaretes. Dėl šios nusikalstamos veikos taip pat buvo sulaikytas Lazdijų gyventojas, jo įmonės teritorijoje buvo pakrautas minėtas krovinys.

Vykdomas didelio masto tyrimas buvo atliktas Alytaus  apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnams bendradarbiaujant su kitų miestų teisėsaugos institucijomis ir užsienio partneriais. 

Dėl šio fakto Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą. Įtariamiesiems gresia  laisvės atėmimas iki septynerių  metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių