Quantcast

Keturkojė pareigūnė Čeri pagavo neblaivų bėglį

  • Teksto dydis:

Policijos šuo Panevėžyje savaitgalį susekė neblaivų vyrą.

Po vidurnakčio sekmadienį Kinologų grupės vyriausiajai patrulei Renatai Milaknei su policijos tarnybiniu šunimi, dirbant ekipaže kartu su patruliais, gautas pranešimas, kad Ramygalos gatvėje, namo kieme jaunuoliai elgiasi neadekvačiai, daužo butelius, triukšmauja.

Pareigūnai operatyviai atvykę į įvykio vietą išsiaiškino, kad minėti asmenys pasišalino link Stetiškių. Namo kieme pareigūnai apžiūrėjo stovėjusius automobilius. Jie nebuvo apgadinti.

Pėdsekystei buvo panaudotas šuo Cheryya Zdanaru (Čeri). Čeri pradėjo sekti paliktu kvapo pėdsaku nuo Ramygalos gatvės, įvykio vietos, pietų kryptimi apie 150 metrų. Staigiai pasukęs šiaurės–rytų kryptimi, šuo pėdsakus sekė apie 70 metrų, link Ramygalos ir J. Basanavičiaus gatvės sankryžos, kur pastebėti trys įtartini jaunuoliai.

Pastebėję policijos pareigūnę su šunimi, jie leidosi bėgti. Nepaisydami aiškaus reikalavimo sustoti toliau šalinosi link Staniūnų gatvės pusės.

Sprunkant vienas iš trijų jaunuolių pasuko link Beržų gatvės jį vejantis, jaunuolio dar kelis kartus buvo paprašyta sustoti, tačiau jis pareigūnų reikalavimo nevykdė.

Kadangi tarnybinis šuo Čeri puikiai paruošta žmonių paieškai, keturkojė pareigūnė bėgo paskui pareigūnų reikalavimams nepaklususį pilietį, rodydama jo šalinimosi kryptį.

J.Basanavičiaus gatvėje jaunuolis sulaikytas.

Sulaikant asmenį tarnybinis šuo panaudotas nebuvo. Asmeniui liepta gultis ant žemės, pareigūnas panaudojo specialiąją priemonę – antrankius, skelbia Panevėžio apskrities policija.

Apieškant asmenį jo drabužių kišenėje rasta asmens tapatybės kortelė. Pagal ją nustatyta, kad sprukęs jaunuolis yra 25-erių metų panevėžietis.

Asmuo pristatytas į laikino sulaikymo patalpas, jam nustatytas

2,25 prom. girtumas. Laikino sulaikymo patalpose vyras toliau elgėsi neadekvačiai, žalojo save.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių