Quantcast

Keturi gruzinai pretenduoja tapti žiopliausiais pažeidėjais

  • Teksto dydis:

Varėnos rinktinės pasieniečiams įkliuvę neteisėtai Lietuvoje buvę keturi gruzinai pretenduoja tapti žiopliausiais pažeidėjais.

Varėnos rinktinės pasieniečiams įkliuvę neteisėtai Lietuvoje buvę keturi gruzinai pretenduoja tapti žiopliausiais pažeidėjais.

Užsieniečiai mašina ketino pasiekti Lenkiją, tačiau apsikvailino – kelių navigatorius maršrutą jiems parinko per pasienyje su Baltarusija esantį Raigardo punktą, kur gruzinai ir buvo sulaikyti.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai Raigardo punkte patikrino į Baltarusiją vykusį automobilį „Mazda 323“ lietuviškais numeriais.

Kontrolės metu iškart išsiaiškinta, kad mašina vykę keturi vyrai savo pasuose neturi vizų, patvirtinančių teisėtą jų buvimą Šengeno erdvėje. Akivaizdžiai pasimetusi ir nustebusi ketveriukė nesuprato, kodėl uniformuoti VSAT pareigūnai jų prašo pateikti dokumentus.

Pagal žymas pasuose nustatyta, kad 23, 30, 34 ir 36 metų Gruzijos piliečiai prieš tai du kartus nesėkmingai bandė įvažiuoti į Lenkiją, kartą – į Latviją.

Netrukus paaiškėjo ir priežastis, kodėl gruzinus taip nustebino, anot jų pačių, „netikėtai atsiradę pasieniečiai“.

Nelegaliai iš Baltarusijos į Lietuvą atkeliavę vyrai pasiekė Vilnių, kur įsigijo seną automobilį „Mazda 323“. Kelių navigatoriaus paieškoje užsieniečiai nurodė vyksią į Lenkijos sostinę Varšuvą ir pasirinko trumpiausią sistemos pasiūlytą maršrutą. Šis vedė link Raigardo pasienio kontrolės punkto, esančio Druskininkų apylinkėse, toliau keliu per Gardino sritį kaimyninėje Baltarusijoje bei Lenkijos Balstogės miesto link.

Į Raigardo punktą įvažiavę gruzinai nesiorientavo vietovėje ir gerokai suglumo, kai jiems teko sustoti prie patikros vietos. Neteisėtai į Vakarų Europą keliaujantys užsieniečiai paprastai žino, kad dviejų Šengeno erdvės šalių, Lietuvos ir Lenkijos, pasienyje nėra jokių kontrolės punktų.

Ketveriukė uždaryta į areštinę. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Gruzinų automobilis laikinai saugomas Druskininkų užkardoje.


Šiame straipsnyje: pasienisgruzinaižiopliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių