Quantcast

Kauno pedofilijos byla bus analizuojama iš naujo

Pirmadienį susitikę Kauno apygardos prokuratūros ir Generalinės prokuratūros vadovai nusprendė išanalizuoti, ar tinkamai buvo tiriami šiuo metu ieškomo ir dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio skundai dėl dukters tvirkinimo.

Tai BNS pirmadienį patvirtino Kauno apygardos prokuratūros vyriausiais prokuroras Kęstutis Betingis. Pasak pareigūno, bus tiriama, ar pareigūnai tinkamai reagavo į D.Kedžio skundus, ar buvo atlikti būtini veiksmai.

"Pirma, bus tiriama tarnybine tvarka. Aš rytoj organizuosiu patikrinimą, ar viskas buvo tinkamai padaryta tiek dėl D.Kedžio skundų, tiek dėl jo konflikto su buvusia gyvenimo drauge Laima Stankūnaitės, ar tinkamai buvo tiriami šie įvykiai", - pirmadienio pavakarę sakė prokuroras.

"Pirmiausia, bus tiriami Kauno prokurorų veiksmai, bet yra pagrindo ir kur nors dar pažiūrėti", - teigė K.Betingis.

Buvęs Generalinis prokuroras Artūras Paulauskas taip pat abejoja, ar viskas buvo padaryta tinkamai, tačiau, pasak jo, kai kuriais mažamečiais žodžiais suabejoti galima.

Dar viena iš prokurorų kaltų, kuriuos įvardijo A.Paulauskas, tai, kad teisinantis teisėjo neliečiamumu, daugiau nei per metus trukusio tyrimo yra neapklaustas pats pedofilija įtartas, pirmadienio rytą nužudytas Kauno apyagrdos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius.

D.Kedys yra įtariamas pirmadienį ryte nužudęs ar dalyvavęs nužudant J.Furmanavičių bei buvusios savo gyvenimo draugės seserį Violetą Narusevičienę.

Pirminiais duomenimis, Kaune, Vilniaus gatvėje, gyvenantis teisėjas rytą sėdo į savo automobilį "Mercedes" važiuoti į darbą. Važiuojant atbuline eiga prie pat gatvės automobiliui kelią pastojo kita mašina.

Teisėjui išlipus iš automobilio į jį pasipylė šūviai. Paleisti mažiausiai keturi šūviai.
Įtariama, kad šaudyta iš baltos spalvos seno modelio "VW Transporter" markės autobusiuko. Iš pradžių pranešta, kad ant jo neva buvo kelininkų ženklų, vėliau patikslinta, jog mašina gali priklausyti D.Kedžio darbovietei.

Šis automobilis buvo surastas netoli kito D.Kedžio pedofilija kaltinto Andriaus Ūso statomo namo Noreikiškėse.

D.Kedys taip pat ieškomas kaip galėjęs dalyvauti nužudant ir V.Narusevičienę.
Buvusios D.Kedžiaus draugės Laimos Stankūnaitės sesuo V.Narusevičienė pirmadienį rasta nužudyta savo gyvenamojoje vietoje apie 11-11.30 val. Nužudytą moterį namuose Piliuonos gatvėje rado iš mokyklos grįžusi jos dukra.

Prokurorų teigimu, prie moters kūno rastas iš D.Kedžiaus tėvų namų dingęs pistoletas. Kitas dingęs ginklas - šautuvas "Winchester" kol kas nesurastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių