Quantcast

Karaliaučiaus gyventojas per kelias savaites greitį Lietuvoje viršijo 9 kartus

  • Teksto dydis:

Pirmadienį kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda motociklais patruliuojantys Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai sulaikė prabangų „Mercedes CLA200“ automobilį vairavusį Karaliaučiaus gyventoją. Per keletą savaičių šis vyras 9 kartus viršijo leistiną greitį. Šešis kartus stacionarūs greičio matuokliai užfiksavo daugiau kaip 50 kilometrų viršytą greitį.

Kaip pranešė policija, transporto įmonės 29 metų vadybininkas, keliaujantis kartu su drauge, neneigė, kad visais užfiksuotais atvejais prie raudono „Mercedes“ vairo sėdėjo jis, o pažeidimus paaiškino tuo, kad nesitikėjo, jog gali būti sulaikytas, ir tikėjosi, kad automobilio su Rusijos valstybiniais numeriais pažeidimai nebus tiriami.

Administracinių teisės pažeidimų protokolams surašyti vyras buvo pristatytas į policiją. Teismas spręs, kokią baudą paskirti greičio mėgėjui. Policija teigia, kad vairuotojui gresia ne tik nemaža piniginė bauda, bet ir teisės vairuoti atėmimas.

Kovo mėnesio pabaigoje 29 metų vyras „Mercedes CLA200“ automobiliu tamsintais stiklais keliavo iš Karaliaučiaus į Latviją. Kelyje Klaipėda-Kretinga, kur leistinas greitis yra 50 kilometrų per valandą, šis automobilis buvo užfiksuotas važiavęs 88 kilometrų per valandą greičiu, kelyje Gargždai-Kretinga, kur leistinas greitis yra apribotas iki 70 kilometrų per valandą, vyras važiavo 121 kilometro per valandą greičiu.

Kelyje Klaipėda-Liepoja, kur leistinas greitis 90 kilometrų per valandą, mašina važiavo 155 kilometrų per valandą greičiu, o atkarpoje, kur leistinas greitis 110 kilometrų per valandą - greičio matuoklis užfiksavo 159 kilometrų per valandą greitį.

Balandžio mėnesį vyras vėl grįžo į Lietuvą. Į Baltarusiją keliavusį vyrą užfiksavo trys greičio matuokliai: kelyje Marijampolė-Kybartai-Karaliaučius, kur leistinas greitis yra 90 kilometrų per valandą, užfiksuoti du greičio viršijimo atvejai - 150 kilometrų per valandą ir 166 kilometrų per valandą. Kelyje Vilnius-Medininkai, pravažiuodamas pro Nemėžio gyvenvietę, kur leistinas greitis apribotas iki 50 kilometrų per valandą, vairuotojas greitį viršijo net 84 kilometrais per valandą - stacionarus greičio matuoklis užfiksavo 134 kilometrų per valandą greitį.

Pirmadienį Karaliaučiaus gyventojas vėl važiavo keliu Vilnius-Kaunas-Klaipėda, viršydamas leistiną greitį. Žiežmariuose, kur greitis apribotas iki 70 kilometrų per valandą, greičio matuokliai užfiksavo 144 kilometrą per valandą greičiu važiuojantį „Mercedes“, o prie pat Kauno, atkarpoje, kur leidžiamas 90 kilometrų per valandą greitis, „Mercedes“ užfiksuotas važiavęs 154 kilometrų per valandą greičiu.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nepraėjus nė pusvalandžiui po paskutinio greičio „rekordo“ automobilį „Mercedes“ ir jo vairuotoją sulaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių