Quantcast

Kalinių socialine integracija besirūpinančios įstaigos automobilyje – kontrabanda

  • Teksto dydis:

Antradienį Šalčininkų rajone sulaikytas automobilis su kontrabandinėmis cigaretėmis. Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), cigaretės gabentos kalinių socialine integracija besirūpinančios įstaigos automobiliu, jame buvo įrengta slėptuvė.

Vietovę stebėjusių VSAT pareigūnų tarnybinis šuo prie Merkio upės, kuria eina siena su Baltarusija, aptiko pėdsakus. Šuo jais nusekė iki vienos Tabariškių kaimo sodybos ūkinio pastato, kuriame pasieniečiai aptiko 6,5 tūkst. cigarečių „Minsk Capital“ ir „Fest“ pakelių su baltarusiškomis banderolėmis.

Apklausę 76-erių sodybos šeimininkę, pasieniečiai išvyko į Barkuškių kaimą, kur stebėjo krovininį „Iveco“ automobilį. Netrukus į šią vietą atvažiavo visureigis „Isuzu Trooper“, iš kurio išlipo trys vyrai. Nenujausdami, kad yra sekami pasieniečių, jie sulipo į „Iveco“ ir pasuko Rudaminos kryptimi.

Netrukus „Iveco“ sekę pasieniečiai nusprendė pradėti sulaikymą. Trijulei pareigūnų pasirodymas buvo netikėtas, todėl vyrai nespėjo pasipriešinti. Paaiškėjo, kad krovininį automobilį vairavo 27 metų Šalčininkų rajono gyventojas. Kartu vyko irgi Šalčininkų rajone gyvenantys, 21-erių ir 30-ies vyrai.

Patikrinus „Iveco“ nustatyta, kad jo krovinių skyriuje po visomis grindimis buvo įrengta slėptuvė. Iš viso iš jos pasieniečiai ištraukė 15 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Visų tądien sulaikytų 21,5 tūkst. pakelių cigarečių vertė Lietuvoje su mokesčiais būtų apie 170 tūkst. litų.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šalčininkų rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę. Krovininis automobilis „Iveco“, kuris, kaip paaiškėjo, priklauso viešajai įstaigai Kalinių socialinės integracijos centras, saugomas Vilniaus rinktinėje.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėskaliniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaune pasidomekit

Kaune pasidomekit portretas
Patikrinkit Kauno analogiskas istaigas, pamatysit ko nemate...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių