Quantcast

J.Radzevičiaus sukeltos avarijos bangos sujudino pramogų pasaulį

Oficialu: televizijos laidų ir renginių vedėjas Jonas Radzevičius avariją, kuri nusinešė žmogaus gyvybę, padarė girtas – jam nustatytas 2,38 promilės girtumas. Jono kolegos, šou pasaulio atstovai šokiruoti. Ir nors viską spręs teismas, kai kurie prisipažįsta – už tokį poelgį kaltas žmogus privalo atsakyti.

Oficialu: televizijos laidų ir renginių vedėjas Jonas Radzevičius avariją, kuri nusinešė žmogaus gyvybę, padarė girtas – jam nustatytas 2,38 promilės girtumas. Jono kolegos, šou pasaulio atstovai šokiruoti. Ir nors viską spręs teismas, kai kurie prisipažįsta – už tokį poelgį kaltas žmogus privalo atsakyti.

Menas suvaldyti save

Gediminas Juodeika, kuris buvo minimas tarp pretendentų TV laidoje "Teleloto" pakeisti J.Radzevičių, prisipažino, kad jaučiasi nejaukiai.

"Mes savotiškai žvelgiame į žvaigždžių spindesį. Kai sekasi – nešiojame ant rankų, kai kas nors jiems nutinka – smerkiame ir būname piktdžiugiški, – prakalbus apie tragišką nelaimę teigė G.Juodeika. – Tai skaudi tema. Labai užjaučiu žuvusiojo artimuosius, nepateisinu Jono poelgio, bet tai – didelė tragedija ir jo šeimai."

Gediminas atviras: jautrūs, meniškos sielos pramogų pasaulio atstovai neretai nesusitvarko su savimi.

"Alkoholis ir narkotikai – didelė problema šou pasaulyje. Deja, kai kurie žmonės su tuo nesusitvarko. Žvaigždžių ligą skiriu prie vaikiškų, kurias reikia persirgti vaikystėje, – G.Juodeika šį laikotarpį išgyveno labai seniai. – Norėdami pabėgti nuo viešumo, įtampos, įveikti stresą, kai kurie vartoja alkoholį, narkotikus, eina į kazino. Baisu, kai žinomi žmonės nesusitvarko su savimi. Vieni savo noru išeina iš gyvenimo, kiti prisidirba, o kad neblaivūs sėda prie vairo – nėra retenybė."

Jei kaltas, reikia bausti

G.Juodeika neslėpė jaunystėje sėdėjęs prie automobilio vairo neblaivus. Po to Gediminas padarė išvadas ir daugiau išgėręs prie vairo nesėdo niekada. Dramatiška J.Radzevičiaus istorija patvirtino, kuo tai galėjo baigtis.
Daugiau nei metus G.Juodeika iš viso nevartoja alkoholio.

"Tai didelė tragedija, – tokius žodžius apie J.Radzevičių Gediminas girdi iš pažįstamų, priklausančių tam pačiam pramogų pasaulio ratui. – Tokius tragiškus padarinius išgyvena turbūt pirmas šou pasaulio žmogus."

Išgirdęs tragišką žinią ir pamatęs televizijos siužetą G.Juodeika įtarė, kad J.Radzevičius galėjo būti neblaivus. Vis dėlto, kad jis turi rimtų problemų dėl svaigalų, Gediminas netiki.

"Gerbiu tą žmogų, kartu pradėjome dirbti tiesioginiame eteryje. Dirbome paralelinėse laidose, – kalbėjo G.Juodeika. Nors ir užjausdamas kolegą, G.Juodeika jo elgesio neteisina: – Jei jis kaltas – reikia bausti, nes žmogaus gyvybės nebesugrąžinsi. Tačiau situaciją reikia vertinti atsargiai. Ypač, kai pamenu blogą pavyzdį – buvęs Proninos žentas (Arnas Tumėnas – red. past.) taranavo policijos automobilį, sužeidė žmones, bet atsipirko bauda. Jonas turi šeimą, penkis vaikus, puikią karjerą ir per tokį poelgį daug ką nubraukė. Po to tik vienetai grįžta atgal."

O.Pikul-Jasaitienė liūdi

Neblaivūs vairavę aktoriai Arūnas Sakalauskas ir Ramūnas Cicėnas nenorėjo komentuoti J.Radzevičiaus istorijos.

"Neturiu nuomonės, nesu teisėjas", – tepasakė R.Cicėnas, kuris 2011 m. būdamas neblaivus (2,06 prom. girtumas) padarė avariją ir nuvertė šviesoforą.

Teismas nusprendė, kad Ramūnas ne tik ketveriems metams neteks teisės vairuoti transporto priemonę, bet ir privalės sumokėti 4,5 tūkst. litų baudą.

"Nekomentuosiu", – dar kategoriškesnis buvo A.Sakalauskas.

Jis 2009 m. lapkritį sostinės Aguonų g., būdamas neblaivus (2,2 promilės alkoholio, vidutinis girtumas), nesuvaldė savo automobilio "Subaru" ir apdaužė dar devynias kelkraštyje stovinčias transporto priemones: tris "Audi" ir VW, "Renault", BMW, "Volvo", "Honda" ir "Peugeot".

Oksana Pikul-Jasaitienė neslėpė, kad žinia apie J.Radzevičiaus pražudytą žmogų ją labai nuliūdino. Ji ir jos draugų ratas buvo šokiruoti.

"Neigiamai vertinu šį įvykį. Neatleistina tiems, kurie sėda prie vairo išgėrę, nes jie kelia grėsmę ne tik sau, bet ir aplinkiniams, – pareiškusi užuojautą ir nukentėjusiojo šeimai, ir J.Radzevičiui bei jo artimiesiems pastebėjo Oksana. – Visa mano aplinka, kol dar nebuvo oficialiai patvirtinta, darė prielaidą, kad, ko gero, jis buvo išgėręs. Labai liūdna, bet tai – pavyzdys, kas gali nutikti, jei manai, kad grįši apsvaigęs į namus ir niekas to nepastebės. Kvailas poelgis kainavo žmogui gyvybę ir tai – žiauru."

Oksana mano, kad ne jai spręsti, ar už šią nelaimę J.Radzevičių reikia bausti kalėjimu. Vis dėlto ji neabejoja, kad ši istorija Jonui turės labai liūdnų padarinių.

A.Rimiškis turėjo įtarimų Išgirdęs pokalbio temą Andrius Rimiškis atsiduso.

"Labai baisu. Tai pribloškė, šokiravo. Juolab kad neseniai kartu su J.Radzevičiumi dirbome renginyje. Tvarkingas, niekada nemačiau jokių problemų. Tiesa, iškart po įvykio, kai jis atsisakė duoti šlapimo testą... – A.Rimiškis matė televizijos siužetą iškart po įvykio. – Kilo įtarimas, kad jis gali būti neblaivus. Tai beprotiška tragedija ir žuvusiojo, ir Radzevičiaus šeimai."

Dainininkas nepateisina televizijos laidų vedėjo poelgio, tačiau mano, kad viską turi spręsti teismas.

"Neatsitiktinai neblaiviam negalima vairuoti, plaukti, skristi – taisyklės nėra iš piršto laužtos. Todėl niekada neteisinu neblaivių vairuotojų. Net kai jie vairuoja tik šiek tiek išgėrę, o alkoholio norma neviršija 0,4 promilės", – kalbėjo A.Rimiškis.

Ar, jo manymu, J.Radzevičius nusipelnė griežčiausios bausmės, kokią už tokį nusikaltimą numato įstatymai?

"Tie, kurie matė šį įvykį, – šokiruoti ir padarys išvadas. Ir nors taip elgtis griežtai negalima, bet aš nesu teisėjas", – teigė A.Rimiškis, kuris pats kartą, jaunystėje, sėdėjo neblaivus prie automobilio vairo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stanislovas

Stanislovas  portretas
Uzuojauta zuvusiojamojo seimai,bet man labai gaila Jono matau kaip jam skaudu jis net nebepanasus i save.Jus Jonai tikrai doras ir saziningas zmogus.Linkiu ,kad teismas atsizvelgtu i tai ir skirtu ligtine bausme,nes mirusiojo nesugrazins .Malonu,kad ir artimieji velionio atleidzia jam ,nesmato jo pastangas padeti kiek moraliskai,tiek ir finansiskai .Jonai,laikykites melskites uz mirusyji ir Dievas suteiks Jums ir Jusu seimai stiprybes.

ATSILIKĘS NUO GYVENIMO...

ATSILIKĘS NUO GYVENIMO... portretas
NEŽIURIU DABAR TELOLO....KAŽKAIP NET NEŽINOJAU AR ŽINOTI NENORĖJAU AR PAMIRŠAU KAS JAM NUTIKO,,,IR KAIP PAKLAUSIAU KITŲ ŽMONIŲ KUR JIS DINGĘS MAN TOKIA GĖDA BUVO,TOKIA KAD AŠ NEŽINAU KAS JAM ATSITIKO,,,VIENU ŽODŽIU ASILŲ ASILAS TAPAU AR DURNIUS KAD KLAUSINĖJAU KUR RADZEVIČIUS DINGO,,,O NOREJAU Y "LIETŲ" DAR PASUKTI KUR VESDAVO PO 14 VAL LAIDAS DAR PAKLAUSTI,,,OT BUČIAU ANT VISOS LIETUVOS APSIJUOKES,,,NU,MANO BUSENA TAI VERTINKIT KAIP NORIT-PATS NEŽINAU KAIP PKOMENTUOT NETGI,,,APLAMAI NEŽIURIU AŠ LIETUVIŠKŲ KANALŲ,BET KAD TOKS ASILAS AR LOPAS KAD KAŽKAIP NEŽINOJAU-NU SAVES NESUPRANTU JAU,PATIKEKIT,NEI REK NEI BEK NEI VERKT,,,uŽUOJAUTA ŽUVUSIAM TURIM PIRMIAUSIAI PAREIKŠTI,NEPRIKLAUSOMAI KAS KALTAS AR NE KALTAS YRA,,TOKIA MUSŲ KRIKŠČIONIŠKA PAREIGA YRA...

SALOMĖJA

SALOMĖJA portretas
MAN TAIP TRŪKSTA JONO IR LNK IR RADIJAS BE JO TUŠTUMA JAUČIUOSI KAIP ANKŠČIAU ŽALGIRIS PRALOŠDAVO KREPŠINĮ. TAIP NORĖČIAU KAD TAI BŪTŲ SAPNAS, LAUKSIU GAL KOKS STEBŪKLAS ĮVYKS...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių