Quantcast

Joniškyje pas balsų pirkėją rastas ginklas

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnai šeštadienį sulaikė balsų pirkimu įtariamą Joniškio gyventoją. Kratos metu jo namuose rastas šaunamasis ginklas.

Šiaulių apskrities pareigūnai pranešė, kad šeštadienį sulaikytas 26 metų vyras ir keletas jo bendrų. Kratos metu joniškiečio namuose rastas neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas, 10 šovinių su guminėmis kulkomis bei kiti tyrimui reikšmingi daiktai. Pasak pareigūnų, jam teks atsakomybė ne tik už trukdymą pasinaudoti rinkimų, bet ir už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą.

Pasak pareigūnų, trečiadienį Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai gavo informacijos, kad iš matymo pažįstamas asmuo paprašė joniškiečio balsuoti už vienos partijos kandidatą į Joniškio savivaldybės merus.

Penktadienį ikiteisminį tyrimą perėmė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Jie nustatė, kad 26 metų joniškiečiui talkino 24 metų vyras. Anot pareigūnų, įtariamieji naudojo šalyje jau pagarsėjusią schemą, pagal kurią buvo mokamas atlygis kiekvienam papirkinėjimo dalyviui. Pirminiais duomenimis, organizatoriui buvo pažadėta 20 eurų už balsą, tarpininkui turėjo atitekti 5 eurai, o balsuotojui – 3eurai.

Kriminalistai apklausė daug liudytojų, kurie nurodė, kad jiems buvo mokami pinigai už  tai, jog balsavo už minėtų dviejų įtariamųjų nurodytą vienos partijos kandidatą į merus.


Šiame straipsnyje: ginklasrinkimaibalsavimaskrata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių