Quantcast

JAV suimta N. Venckienė, teismo proceso trukmė gali būti skaičiuojama metais

  • Teksto dydis:

Lietuvos prašymu Jungtinėse Valstijose suimta buvusi Seimo narė ir buvusi teisėja Neringa Venckienė, kaltinama nevykdžiusi teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Anot prokuratūros, minėtam asmeniui šiuo metu taikoma kardomoji priemonė – suėmimas.

Prokuroras Tomas Krušna žurnalistams sakė, kad teismo procesas vyksta Čikagoje. Praktika rodo, kad jo tikėtina trukmė „gali būti skaičiuojama metais“.

„Mes turime informaciją apie procesą Čikagoje, ir galime apsiriboti informavimu apie faktinę proceso eigą, o ne apie patį turinį ar rezultatus“, – žurnalistams sakė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiasis prokuroras T. Krušna.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris teigė, kad JAV ir Lietuvos teisėsaugai seniai buvo žinoma N. Venckienės gyvenamoji vieta.

„Tas adresas buvo žinomas pakankamai seniai, tai vėlgi teisinės procedūros, kodėl amerikiečiai šiuo momentu priėmė tokį sprendimą, vėlgi reikėtų jų pačių klausti“, – žurnalistams Seime sakė E. Šileris.

Paprašytas patikslinti, kam tas adresas buvo žinomas, pariegūnas sakė, kad „visoms pusėms“.

Čikagoje gyvena gausi lietuvių bendruomenė.

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS sakė, kad trečiadienį JAV įvyko teismo posėdis, jame N. Venckienė buvo pateikusi prašymą dėl paleidimo už užstatą, tačiau teismas jį atmetė.

Seimas N. Venckienės mandatą panaikino 2014 metų birželį dėl Seimo posėdžių nelankymo.

N. Venckienei Lietuvos teisėsauga nori pateikti kaltinimus dėl to, kad ji nevykdė teismo sprendimo perduoti brolio Drąsiaus Kedžio dukrą mergaitės motinai Laimutei Stankunaitei ir piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis, kitų veikų.

N. Venckienės teta Audronė Skučienė BNS sakė apie dukterėčios sulaikymą sužinojusi tik iš žiniasklaidos. Ji tikina nežinanti, kur pastaruoju metu gyveno N. Venckienė.

„Ne, neturime jokių žinių. Jums svarbiausia, kad ją parvežtų – tai, ko gero, parveš arba ne, matysime. Aš tikrai nežinau – man teisėsauga Amerikos nepraneša, kur ji yra“, – BNS teigė A. Skučienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingumas

Teisingumas  portretas
Kur dingo zveis kuris mate kaip buvo atvilktas ir numestas dveju zudyku nebegyvas Kedys. Persasi isvada-kad jo jau nebera. Pagarba Kedziam ,Neringai Sadunaitei Dievas su jumis,o jusu priešams atpildas, ei ne dabar tai po mirties. Dievas viska mato.

Anonimas

Anonimas portretas
kaip suėmė,taip ir paleis ten gi amerika,o ne lietuva,kad medžio lapu žmonės užspringsta

Skaitome pavardes

Skaitome pavardes portretas
Neplepekite, nieko nepakeisite cia visi, geriau bekite Respublika nusipirkti, paskelbtaos pavardes, oi kiek ju idomiu.......
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių