Quantcast

Įtariamasis Dembavos byloje nuteistas už smurtą prieš sutuoktinę ir vagystės

  • Teksto dydis:

Panevėžio miesto apylinkės teismas ketvirtadienį kaltu dėl vagystės bei sutuoktinės sveikatos sutrikdymo pripažino Julių Jakubaitį ir skyrė jam trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

J.Jakubaitis taip pat yra vienas įtariamųjų dėl pernai rudenį šalį sukrėtusio 17-metės dembaviškės išžaginimo ir nužudymo. Jam už šį nusikaltimą gresia daug griežtesnė laisvės atėmimo bausmė. Kaip skelbta, J.Jakubaičiui ir dar vienam įtariamajam merginos nužudymo byloje atliekama psichiatrinė ekspertizė.

Nusikaltimų nuosavybei ir žmogaus sveikatai baudžiamosios bylos duomenimis, 2005 metų rudenį panevėžietis, pro langą įsibrovęs į alaus barą, pagrobė 500 litų vertės kasos aparatą su pusantro šimto litų ir išsinešė bare rastus 30 pakelių cigarečių. Šis asmuo taip pat kaltinamas pernai rugsėjo 12 dieną sumušęs sutuoktinę bei nesunkiai sutrikdęs jos sveikatą. 

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Broniaus Šiaudinio teigimu, prieš aštuonerius metus alaus baro kasą su pinigais pagrobusį panevėžietį pareigūnams išdavė palikti rankų pirštų atspaudai, kurie patikrinus Kriminalistinių tyrimų centro daktiloskopinių duomenų registre, sutapo su J.Jakubaičio anketiniais duomenimis. 

Šis panevėžietis taip pat įtariamas su kitu bendrininku įvykdęs labai sunkius nusikaltimus - pernai rugsėjo 21 dieną išžaginęs nepilnametę ir ją sudeginęs automobilyje netoli Panevėžio Dembavos gyvenvietės. Prokuroro prašymu pernai gruodžio 17 dieną jiems buvo dar trim mėnesiams pratęstas kardomasis suėmimas, jiems taip pat skirta psichiatrinė ekspertizė. 

Baudžiamasis kodeksas už vagystę su įsibrovimu į patalpą numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų, už nesunkų artimo šeimos nario sveikatos sutrikdymą – iki penkerių metų, už nepilnamečio asmens išprievartavimą ir nužudymą - laisvės atėmimas iki 20 metų arba iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: Dembavasudeginovagystėsmurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
tokiems isgamoms net ir iki givos galvos bausme per maza .juos uz bibiu pakart ir kuna gabaliukais plesit ,ir ta daryt viesai gal tada kiti isgamos bijotu taip daryt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių