Quantcast

Išteisinta moteris, nesuteikusi pagalbos gimdančiai nepilnametei dukrai

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas trečiadienį išteisino rajono gyventoją Ireną Germanavičiūtę, kuri buvo kaltinama savo nepilnametės dukters palikimu be pagalbos, kai gresia pavojus gyvybei.

Panevėžio apylinkės teismas trečiadienį išteisino rajono gyventoją Ireną Germanavičiūtę, kuri buvo kaltinama savo nepilnametės dukters palikimu be pagalbos, kai gresia pavojus gyvybei.

49 metų I.Germanavičiūtė kaltinimų sulaukė po įvykių 2013 metų balandį, kai jos nepilnametė dukra pagimdė kūdikį. Vėliau nepilnametės ir jos kūdikio kūnai buvo rasti Nevėžio upėje. Manoma, kad jauna motina nusižudė. Motina ir kūdikis mirė uždusę, vandeniui užliejus kvėpavimo takus.

Kaltinamajame akte teigiama, kad tragedijos dieną moksleivė skundėsi motinai skausmais šone, tačiau ši medikų nekvietė. Pasiūliusi išgerti nuskausminamųjų, moteris toliau girtavo su kaimyne.

Prokuratūra teigė surinkusi duomenų, kad motina 17-metę dukrą nuolat vadino necenzūriniais žodžiais, gniuždė fiziškai ir psichiškai.

Merginos šeima buvo žinoma ir policijos pareigūnams, ir socialinei darbuotojai, ir Vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistams. Motina anksčiau bausta už vaikų nepriežiūrą.

Nuosprendį paskelbusi teisėja Silvija Jakštienė BNS sakė, kad dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis moteris išteisinta nenustačius tiesioginės tyčios.

Pasak teisėjos, dėl palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, I.Germanavičiūtė išteisinta, nes nebuvo situacijos, kad merginos sveikatai buvo kilęs pavojus. Ekspertai nustatė, kad kūdikis gimė sveikas ir išnešiotas, gimdymas buvo normalus. Be to, niekas nežinojo, kad nepilnametė tomis dienomis turi gimdyti, visi manė, kad ji nėščia apie 4-5 mėnesius. Nepilnametė nėštumą atkaliai neigė. Už pusmečio mergina būtų sulaukusi 18-ojo gimtadienio.

Vaikai I.Germanavičiūtę mylėjo, teismas nenustatė tyčinių smurto veiksmų. Atėjus socialiniams darbuotojams, 17-metė bėgdavo iš namų.

Valstybės kaltintoja Panevėžio apygardos prokurorė Valdemara Chodorcevičienė nepilnametės motinai prašė skirti trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismui išteisinus kaltinamąją, prokuratūra ketina nuosprendį skųsti, BNS pranešė prokuratūros atstovė spaudai Rasa Stundžienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Ir tokioms " motinoms" dar leidžiama auginti vaikus? Juk vaikai myli savo tėvus, nors kokie pijokai jie būtų, pijokų vaikai gi nematę kitokio gyvenimo.Įdomu, kiek pašalpų tokiai skiriama, kada baigsis tų pašalpinių veisimas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių