Quantcast

Įstatymus pažeidinėjo ir Anglijoje, ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kauno oro uosto pasieniečiai sulaikė Lazdijų rajono gyventoją, kuris iš Anglijos buvo išsiųstas už įstatymų pažeidimus. Be to, šio vyro paieška buvo paskelbta ir Lietuvoje.

Trečiadienio popietę Kauno oro uoste nusileido iš Londono atskridęs lėktuvas. Oro uoste dirbę pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad juo atskrido ir 45-erių Lazdijų rajono gyventojas, rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime. Iš Anglijos už įstatymų pažeidimus išsisiųstą vyrą VSAT pareigūnai sulaikė ir pristatė į Kauno oro uosto užkardos patalpas.

Čia atlikę patikrą ir kitus formalumus pasieniečiai nustatė, kad Lietuvoje yra paskelbta šio Lazdijų rajono gyventojo paieška. Jis yra kaltinamas baudžiamojo nusižengimo padarymu. Kiek vėliau sulaikytąjį pasieniečiai perdavė į užkardą atvykusiems paieškos iniciatoriams kauno policijos pareigūnams.

Šiemet VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 482 asmenis, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugos institucijos.

Daugiausiai tokių sulaikymų buvo Lietuvos oro uostuose (312) ir pasienyje su Baltarusija (73). Pagal pilietybes tarp ieškotų asmenų daugiausiai sulaikyta Lietuvos piliečių – 388. Taip pat VSAT pareigūnams įkliuvo 21 Baltarusijos, 19 Ukrainos, 15 Rusijos bei dar trylikos šalių piliečiai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių