Quantcast

Išlikite budrūs – atšilus orams suaktyvėjo telefoniniai sukčiai!

  • Teksto dydis:

Džiugu, kad daugelis asmenų yra sąmoningi ir budrūs, tačiau vis dar pasitaiko, kad sukčių taikiniu tampa senyvo amžiaus žmonės. Balandžio 4 d. vien Prienuose iš 89 metų senolės sukčiai išviliojo daugiau nei 5 tūkst. eurų, o kita moteris neteko 500 eurų.

align="justify" style="margin-top:14pt;margin-bottom:0;"> Abiem atvejais sukurtos istorijos apie tariamas artimų giminaičių nelaimes ar sukeltus eismo įvykius, per kuriuos neva nukentėjo kiti asmenys, todėl būtina atlyginti patirtą žalą.
Remiantis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato sausiobalandžio mėnesių nusikalstamų veikų statistiniais duomenimis neramina tai, kad padaugėjo pranešimų dėl sukčiavimo naudojant telekomunikacijas. Per šį laikotarpį Alytaus apskrityje užregistruota net 53 sukčiavimo atvejai. Iš jų 41 atveju asmenys pranešė apie sukčiavimo atvejus, tačiau patys nuostolių nepatyrė.
Dažniausi pinigų išviliojimo telefonu būdai:
  • Pranešimai apie tariamas artimųjų nelaimes, jų sukeltus eismo įvykius (32 atvejai).
  • Apgavikų, prisistatančių policijos pareigūnais, pranešimai dėl sąskaitos užvaldymo, plaunamų pinigų ir pan. (12 atvejų).
  • Tariamų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų pranešimai dėl plaunamų pinigų iš sąskaitos (5 atvejai).
  • Lietuvos statistikos departamento ar „Telia Lietuva“ atstovais apsimetusių sukčių pranešimai, taip pat dėl laimėjimo loterijoje.
Skambinantys sukčiai atsižvelgdami į išgalvotą istoriją bando išvilioti pinigus, todėl dažnai imituoja moters (dukros ar kitos giminaitės), vaiko balsus. Tais atvejais, kai skambina tariami banko darbuotojai, kitoje telefono ragelio pusėje girdimi itin tikroviški muzikos garsai, net imituojamas sujungimas su kitu darbuotoju.
Alytaus apskrities policija reguliariai vykdo prevencines priemones ir informuoja visuomenę apie daromas nusikalstamas veikas. Siekdami formuoti saugią aplinką prašytume perspėti savo garbaus amžiaus artimuosius apie tokio pobūdžio grėsmes ir patarti, kaip tokioje situacijoje derėtų elgtis.
 


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių