Quantcast

Įkliuvo pusaštunto tūkstančio pakelių cigarečių nešę kontrabandininkai

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė pusaštunto tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių, du kontrabandininkus ir jų automobilį.

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė pusaštunto tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių, du kontrabandininkus ir jų automobilį.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono Dumblės kaimo ribose pastebėjo, kad nuo valstybės sienos su Baltarusija mišku eina du žmonės su nešuliais. Pamatę tarnybiniu automobiliu atvažiuojančius pasieniečius, nešikai metė krovinius ir metėsi bėgti.

VSAT pareigūnai blokavo vietovę. Bėglių paiešką pradėjo Specialiosios paskirties ir Purvėnų užkardų patrulių ekipažai bei kinologai su tarnybiniais šunimis. Šešerių ir devynerių metų belgų aviganiai Ferro ir Rūkas, tikrindami apylinkes, aptiko 15 dėžių, iš viso 7,5 tūkst. pakelių, cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už pusantro kilometro nuo valstybės sienos pasieniečiai pasivijo ir sulaikė persekiotus nešikus, 21 ir 29 metų Šalčininkų rajono gyventojus. Sulaikymo metu jie bandė pasprukti automobiliu „Audi A6“.

Abu vyrus Varėnos rinktinės pasieniečiai uždarė į areštinę ir dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai kontrabandininkams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje, o 1996 m. laidos „Audi A6“ - Purvėnų užkardoje.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėspasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių