Quantcast

Į pasalą pateko kontrabandos pasiimti atėjęs Švenčionių rajono gyventojas

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajono Adutiškio miestelyje pasieniečiai surengė pasalą. Į ją pateko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių bandęs gabenti Švenčionių rajono gyventojas.

Jam gresia kelių tūkstančių eurų bauda.

Penktadienį VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai, gavę kolegų iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus informaciją, vienoje Švenčionių rajono Adutiškio miestelio gatvių, prie negyvenamo namo, aptiko du ryšulius.

Jie buvo aptraukti polietileno plėvele. Pasieniečiai čia organizavo pasalą. Praėjus kelioms valandoms VSAT pareigūnai užfiksavo, kaip prie ryšulių priėjo žmogus, vieną jų paėmė ir nusinešė.

Jis spėjo paėjėti tik apie 20 metrų, nes pasaloje laukę pasieniečiai jį sulaikė. Tai buvo 35-erių Švenčionių rajono gyventojas.

Patikrinę ryšulius pasieniečiai suskaičiavo, kad juose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kontrabandinių rūkalų gabentojas įvykio aplinkybėms išsiaiškinti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatytas į Adutiškio užkardą. Jam pradėta administracinės bylos teisena, o už tai vyrui gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų. Po apklausos Švenčionių rajono gyventojas paleistas.

Cigaretės saugomos Adutiškio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių