Quantcast

Į Lietuvą vykę lenkai bandė atsikratyti narkotikų

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą vykę Lenkijos piliečiai, įtariama, bandė atsikratyti vienkartinių nosinių pakelyje, kaip įtariama, slėptų narkotikų.

Tikrindami į Lietuvą automobiliu vykusius du Lenkijos piliečius Kalvarijos užkardos pasieniečiai pastebėjo, kad po užsieniečių mašina nuskriejo įtartinas daiktas.

Paaiškėjo, kad taip buvo bandoma atsikratyti tikriausiai narkotinių medžiagų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrinti sustabdė iš Lenkijos į Lietuvą atvykstantį automobilį „Volkswagen Passat“.

Transporto priemonę, ženklintą lenkiškais registracijos numeriais, vairavo dvidešimtmetis Lenkijos pilietis. Kontrolės metu nustatyta, jog kartu vykęs 19-metis jo tautietis neturi galiojančio kelionės dokumento. Už tai jam vėliau buvo skirtas įspėjimas.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiams užsieniečio elgesys sukėlė įtarimų – keleivis staigiu judesiu po mašinos dugnu išmetė kažkokį daiktą.

Paaiškėjo, kad tai vienkartinių servetėlių pakuotė. Joje VSAT pareigūnai aptiko du mažesnius paketėlius. Viename buvo žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos, kitame – baltos spalvos milteliai. Įtariama, kad tai narkotinės medžiagos. Tikslią įtariamų kvaišalų kilmę ir sudėtį nustatys juos tirsiantys ekspertai.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiams gresia baudos arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Po apklausos abu automobiliu važiavusius lenkus pasieniečiai uždarė į areštinę.

1999 m. laidos „Volkswagen Passat“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.


Šiame straipsnyje: pasienismuitinėnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių