Quantcast

Girtas prie vairo sėdęs mokyklos direktorius sulaukė nemalonumų

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono apylinkės teismas Tauragės rajono Batakių mokyklos direktoriui Rimvydui Varanavičiui už vairavimą apgirtus pusantrų metų atėmė teisę vairuoti bei konfliskavo jo automobilį, pranešė teismas.

R. Varanavičius atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės ir pagal laidavimą vieneriems metams perduotas sūnui.

Įtarimų, jog mokyklos direktorius vairavo būdamas neblaivus, kilo policijos pareigūnams, kurie pastebėjo, jog išlipdamas iš automobilio ir eidamas į parduotuvę vyras svirduliavo. Įtarimas pasitvirtino – jam buvo nustatytas 2,27 promilių girtumas. Už vairavimą neblaiviam direktoriui grėsė bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

R. Varanavičius savo kaltę pripažino visiškai, dėl poelgio nuoširdžiai gailėjosi ir patikino, kad ateityje tai nepasikartos. Teismui nekilo abejonių dėl padarytos nusikalstamos veikos ir kaltės, tačiau buvo atsižvelgta į gautą sūnaus prašymą atleisti tėvą nuo baudžiamosios atsakomybės ir perduoti jo priežiūrai pagal laidavimą.

Teismas, spręsdamas dėl prašymo, įvertino tai, kad sūnus atitinka laiduotojui keliamus reikalavimus, dėl savo asmeninių savybių ir tinkamo elgesio visuomenėje yra vertas teismo pasitikėjimo, o taip pat pagal šias savybes gali turėti teigiamą įtaką kaltininkui ateityje nebedaryti nusikaltimų. Be to, įvertinta ir R. Varanavičiaus galimybė pasitaisyti. Batakių mokyklos direktorius anksčiau nebuvo baustas už vairavimą esant neblaiviam, yra charakterizuojamas teigiamai, pasitikėjimą juo išreiškė ir mokyklos darbuotojai.

Įvertinęs visas aplinkybes teismas kaltinamąjį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, tačiau įspėjo, jog padarius kitą baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti šį sprendimą ir spręsti dėl baudžiamosios atsakomybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone.

Nuomone. portretas
Nebejuokinga .gal seimas priims leidima gerti iki 2,3 promilesir tegu toliau maukia.kas cia tokio,kad direktorius sitaip.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių