Quantcast

Girta prie vairo įkliuvusi teisėja G. Kazilionienė bus atleista už žeminantį poelgį

Neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje nuspręsta patarti prezidentei atleisti iš pareigų pažeminus teisėjos vardą neblaivią vairavusią Panevėžio teisėją Gražiną Kazilionienę.

Tam vieningai trečiadienį pritarė visi 17 posėdyje dalyvavusių narių. Teisėja pareigų neteks, kai dekretą dėl atleidimo pasirašys prezidentė.

Į neeilinį Teisėjų tarybos posėdį atvykusi Panevėžio teisėja G. Kazilionienė pripažino, kad iš vakaro buvo vartojusi alkoholio, o tądien, kai buvo sustabdyta policijos – raminančių vaistų.

Teisėja pareigūnams įkliuvo lapkričio 1 dieną Panevėžio rajone, į alkoholio tikrintuvą G. Kazilionienė įpūtė 1,85 promilės. Iškart dėl teisėjos elgesio pradėtas ikiteisminis tyrimas Generalinėje prokuratūroje.

Pagal Konstituciją, dėl teisėjų atleidimo prezidentei pataria Teisėjų taryba

Prezidentės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikatė posėdyje sakė, kad pateikta medžiaga patvirtina apie G. Kazilionienei nustatytą girtumą.

„Teisėjams yra aukštui moralės ir etikos reikalavimai, jų reputacija ir elgesys turi būti nepriekaištingi, G. Kazilionienės elgesys neatitinka pareigingumo reikalavimų“, – sakė R. Svetikaitė.

G. Kazilionienė per posėdį sakė, kad įvykis dėl neblaivumo buvo tikrai atsitiktinis atvejis. Ji pasakojo, kad ją ištiko šokas dėl šeiminių aplinkybių.

„Išgėriau raminančių, į kaimo kapines važiavau nusiraminti. Labai gailiuosi. 23 su puse metų dirbau, neturėjau nuobaudų, jau 33 metus vairuoju automobilį, irgi nebuvo jokių nuobaudų, negalvojau, kad galėjau pripūsti“, – sakė G. Kazilionienė.

Jis sakė, kad iš vakaro šventė gimtadienį, pasveikinti buvo atvykę giminaičiai.

„Teisėjų tarybai šita diena nėra džiugi, jūs pati turbūt ne vieną kartą  esate nagrinėjusi bylas dėl tokio neatsakingo poelgio keliamos rizikos. Ačiū Dievui, kad jūsų atveju nesulakėme neigiamų tiesioginių pasekmių“, – sakė Teisėjų tarybos pirmininkas R. Norkus.

Apylinkių teismų teisėjų sąjungos rašte teigiama, kad per tarnybą teisme G. Kazilionienė pasižymėjo kruopštumu ir pareigingumu, gerai organizuodavo darbą, tačiau sąjunga pasisakė, kad netoleruoja tokio elgesio ir priimant sprendimą Teisėjų tarybą prašo vertinti visas aplinkybes.

57-erių G. Kazilionienė netrukus po įvykio išėjo atostogų.

Teisėja pareigūnams įkliuvo lapkričio 1 dieną Panevėžio rajone, į alkoholio tikrintuvą G. Kazilionienė įpūtė 1,85 promilės. Iškart buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas Generalinėje prokuratūroje.

Pagal Konstituciją, dėl teisėjų atleidimo prezidentei pataria Teisėjų taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip su jos paskelbtais nuosprendžiais, ar bus peržiūrėti? - juk AIŠKU kad jie buvo nupirkti.

Anonimas

Anonimas portretas
Atleis tai atleis. O kur baudžiamoji byla už daugiau nei 1,5 promiles?

Anonimas

Anonimas portretas
jai atleis bus kas kas NAUJO....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių