Quantcast

Lietuvis gabeno stambiausią Estijos istorijoje narkotikų siuntą

  • Teksto dydis:

Estijos pareigūnai ketvirtadienį Narvos pasienio punkte sulaikė iš Estijos išvykstantį vilkiką lietuviškais numeriais, kuriame aptiko stambiausią šalies istorijoje - 830 kilogramų - hašišo krovinį.

Kvaišalus aptiko Mokesčių ir muitinės departamento kinologų šuo.

Pasak Generalinės prokuratūros prokurorės Kristel Praun, kvaišalai buvo paslėpti vilkiko priekaboje-šaldiklyje, kuri buvo specialiai pritaikyta gabenti kontrabandai - joje buvo gabenamos gėlės.

„Vietoje sulaikytas įtariamasis 48 metų vairuotojas, Lietuvos pilietis“, - patvirtino prokurorė.

Pasak K.Praun, muitinės pareigūnai ir praeityje sulaikydavo stambią hašišo kontrabandą, bet tai yra neabejotinai didžiausia Esijoje sulaikyta narkotikų siunta.

Mokesčių ir muitinės departamento Tyrimo skyriaus vadovas Rainas Kuusas (Rainas Kusas) taip pat patvirtino, kad muitinės darbuotojai dar niekada nėra sulaikę tokio didelio narkotikų krovinio.

„Per praėjusius metus departamentas iš viso rado 445 kilogramus narkotinių medžiagų, sulaikyta siunta viršija šį kiekį du kartus. Jei atsižvelgtumėme į tai, kad hašišo kaina gatvėje iki 20 eurų už gramą, sulaikytų narkotikų rinkos vertė siekia apie 16,6 mln. eurų“, - sakė muitinės atstovas.

Šio kiekio narkotinių medžiagų užtektų svaigintis 830 tūkst. asmenų.

Penktadienį K.Praun kreipėsi į teismą prašydama suimti Lietuvos pilietį. Prokurorė nurodė atsižvelgusi į tai, kad gabentas itin didelis narkotikų kiekis, sulaikymo metu vairuotojas vyko į Rusiją, todėl yra pagrindo manyti, jog būdamas laisvėje jis gali pasislėpti nuo baudžiamojo persekiojimo.


Šiame straipsnyje: HašišasnarkotikaiEstija

NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
didziausios narkotiku partijos eina juriniais konteinriais desimtimis tonu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių