Quantcast

E. Daktaras nori atsikratyti teistumo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas antradienį išnagrinėjo už viešosios tvarkos pažeidimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą naktiniame klube nuteisto Enriko Daktaro skundą.

Lygtine laisvės atėmimo bausme nuteistas E.Daktaras prašo bylą nutraukti, nes susitaikė su nukentėjusiais ir jiems atlygino žalą. Prokuroras teigia nematantis pagrindo jo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, nesant prisipažinimo ir atsižvelgiant į ankstesnį teistumą.

Kovo 23 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas kauniečiui paskyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams.

Bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu kaltinamasis įpareigotas neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms be pareigūnų sutikimo. E.Daktaras taip pat įpareigotas nevartoti alkoholio ir psichiką veikiančių medžiagų bei sumokėti beveik 600 eurų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

„Aš net mokykloje nesakydavau, kad esu Enrikas Daktaras, sutirštintos spalvos“, – teisme sakė nuteistasis, reaguodamas į byloje esančius duomenis, kad tramdomas naktiniame klube jis šaukė, kad lankytojai „nežino, su kuo prasidėjo“. E.Daktaras yra už sunkius nusikaltimus kalėti iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro sūnus.

34 metų E. Daktaras nuteistas už tai, kad 2014 metų gegužę klube sumušęs du vyrus – baro administratorių Arūną Butrimą ir lankytoją Joną Žilinską. Muštynės įvyko, kai E. Daktaras buvo pavadintas zuikiu.

„Gal kažko pasiginčijom, gal kažko nesupratom. Bet paskui priėjo mano draugė ir pasakė, kad nori valgyti. Tada J.Žilinskas man pasakė:„Eik zuiki, tave pamaitins“. Šie žodžiai mane įžeidė - mane didelį žmogų pavadino zuikiu. Tada aš jam pasakiau, kad jo ausys kaip zuikio. Norėjau jį pakelti už ausų, bet gavau smūgį į šoną“, – teisme yra pasakojęs E. Daktaras.

Vilniaus apygardos teismas sprendimą E.Daktaro byloje skelbs birželio 22 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vai vai

vai vai portretas
apsidergusi seimynele reikalauja apsivalyti . zmogzudziai sudziai

chi

chi portretas
Reikėjo pasisamdyti bent kiek mąstantį advokatą. O dabar...

R...

R... portretas
Tiek žmonių išžudęs,nukankinęs drįsta tikėtis laisvės.Būtų baisu tokį sutikti laisvėje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių