Quantcast

Du jaunuoliai iš Panevėžio kalės už žiaurų benamio nužudymą

  • Teksto dydis:

Du jaunuolius iš Panevėžio teismas ketvirtadienį pripažino kaltais dėl itin žiauraus benamio nužudymo miesto parke, vienas jų turės kalėti devynerius, kitas - aštuonerius su puse metų, pranešė Generalinė prokuratūra.

Kadangi abu jie nusikaltimo padarymo metu buvo nepilnamečiai, maksimali jiems grėsusi bausmė buvo dešimt metų – perpus trumpesnė, nei suaugusiems žudikams.

Bylos duomenimis, pernai spalį Skaistakalnio parke Panevėžyje vaikščioję E.M. ir M.Š. pastebėjo netoli pėsčiųjų tako gulintį 43-ių benamį ir jį suspardė. Palikę nejudantį žmogų, vaikinai nuėjo susitikti su draugais, o maždaug po pusvalandžio grįždami atgal egzekuciją pratęsė. Vėliau gyvybės ženklų neberodantį žmogų jie įmetė į netoliese tekantį Žagienės upelį.

Sumuštą nepažįstamą vyrą įmetę į vandenį vaikinai išėjo namo. Jie susitarė vienas kito neišduoti, jei bus policijos sulaikyti. Slėpdami įkalčius, vaikinai išsiskalbė kruvinus rūbus, o kai kuriuos išmetė.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuroro Arvydo Grambos, šį nužudymą tyrę Panevėžio kriminalistai padarė didžiulį darbą ir įtariamuosius nustatė per itin trumpą laiką – parą. Be to, per aštuonis mėnesius ne tik buvo atliktas ikiteisminis tyrimas, tačiau ir byla išnagrinėta teisme.

Teisėsauga taip pat įtaria, kad kitą dieną po žmogžudystės E.M. įvykdė dar vieną nusikaltimą. Su draugais gatvėje užkalbino pažįstamas nepilnametes. Kai viena jų nepanoro su juo bendrauti, jaunuolis trylikametei spyrė į galvą, o jai nuvirtus, dar kelis kartus įspyrė. Mažametei buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių