Quantcast

Dėl įtariamų klastočių pasieniečiai sulaikė kirgizą ir gruziną

  • Teksto dydis:

Šalčininkų ir Medininkų punktuose pasieniečiai išaiškino du dokumentų klastojimo atvejus. Kirgizo pase buvo, įtariama, suklastotas Lenkijos išvykimo spaudas, o Gruzijos pilietis pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Penktadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų kontrolės punkte tikrino 32-ejų Kirgizijos piliečio pateiktus dokumentus. Užsienietis pakeleivingu vilkiku vyko iš Lietuvos į Baltarusiją. Jo pase, nustatė pasieniečiai, buvo įtartinas Lenkijos išvykimo datos spaudas. Patikrinę dokumentą specialia įranga VSAT pareigūnai įsitikino, kad spaudas yra, įtariama, suklastotas. Pasieniečiai dar susisiekė su kolegomis Lenkijoje. Šie patvirtino, kad spaudas yra klastotė.

Dėl spaudo suklastojimo ir jo panaudojimo kirgizui VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

VSAT pareigūnai jį buvo dviem paroms uždarę į areštinę. Skyrus kardomąją priemonę dokumentų paėmimą užsienietis buvo paleistas.

Šeštadienio naktį Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvykstančio automobilio „BMW 320“ ir jį vairavusio 28 metų Gruzijos piliečio dokumentus. Be kitų dokumentų, užsienietis pateikė savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Jis VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Įdėmiau ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai, įtariama, yra visiška klastotė.

Vairuotojui teks atsakyti už disponavimą suklastotu dokumentu ir jo panaudojimą. Dėl to Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gruzinui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Po apklausos VSAT pareigūnai užsienietį  uždarė į areštinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių